Bound by Law er tilbage med mørk single til kolde tider

”Se video til ´Cold Dark I´ lige her”

Fotograf: Brian Selander

Det er efterhånden fire år siden at danske Bound by Law udgav deres seneste album ”Supermajor”. Et album vi på vores forhenværende magasin 33plus var ganske begejstret for og gav en del  gode ord med på vejen under overskriften ”Meget mere end jagten på Cool Cash”.

En overskrift der naturligvis refererede til et af de åbenlyse forbilleder som forsanger og guitarist Mads Wilhjelm, og brødrene Jess og Jon Rahbek på henholdsvis lead-guitar/banjo og  og mundharmonika/keys har med i bagagen.

For det er et sted i landskabet mellem The Legacy of Johnny Cash, bomuldsblues og dark folk, at man finder den særegne personlighed som Bound by Law med tiden har udviklet og finpudset. De er tre seriøse og ambitiøse gutter – der ikke ligget på den lade side i den mellemliggende periode. Sidste år imponerede de f.eks. med deres intense live optræden på såvel SPOT Festival og på Tønder Festival og året før var de en tur i country og blues musikkens moderland USA for at tage hjem som prisvindere fra den respekterede Texas Sounds International Country Music Awards festival med prisen for ´Original Song of The Year ´.


Bound by Law spiller hellere på de vilde heste end på de sikre, og derfor er det mere end glædeligt at høre og fornemme stemningen og pulsen på det første singleudspil ´Cold Dark I´fra det kommende album ”XXX Doom & Gloom”, der udkommer den 15.05.20.

Det er et nummer, der med dyb røst, insisterende banjo, en sørgmodig mundharmonika og et drevent flow fører én igennem noget der føles som tur ud af en støvet og bumlet prærievej, hvor der gøres pit-stop undervejs på en nedlagt tankstation hvor Nick Cave sidder forladt tilbage og fortæller mørkemandshistorier.  

All right – du kan også bare kalde det et fuldfedt dark-countrynummer med benzin i blodet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.