Boy George er på kort visit i Danmark

”Hans billedkunst udstilles fra i morgen på Galleri Oxholm på Frederiksberg”

Fotograf: PRESSEFOTO Galleri Oxholm

Ikon eller alien? Musiker eller maler? Gal eller genial? Spørgsmålene omkring 60-årige George Alan O’Dowd – for de fleste kendt via kunstnernavnet Boy George – er mange, og meningerne om hans person, og hans gøren og laden er uden tvivl delte.

Han slog igennem som flamboyant frontfigur i bandet Culture Club tilbage i 1982 med singlen ”Do Yo Really Want To Hurt Me” fra debutalbummet ”Kissing to be Clever”.  Året efter fulgte singlen ”Karma Chameleion” fra deres andet album – og to af 80’ernes største evergreen var en realitet.

Siden har Boy George dog ofte været mere i mediernes søgelys for diverse udskejelser i privatlivet end for nye hit.

Han har dog løbende været musikalsk eksperimenterende og udgivet en del både nyt materiale og nye mix (særligt indenfor dub genren). Meget har rent faktisk været på et ganske interessant, men forbløffende underkendt niveau. Ikke mindst albummet ”This Is What I Do” fra 2012 viste en modnet, seriøs sangskriver med både sjæl og stadig masser af personlighed i sin vokal.

Med Culture Club gjorde han også albumcomeback i 2019 med det ganske hæderlige ”Life” album.   I 2022 har han i eget navn været særdeles aktiv på udgivelsesfronten. Hele 15 singler er udsendt. Senest er ”Freedom guitar” udkommet i denne uge. Så skulle nogle have dømt ham ‘over and out’, så har de nok været lidt for tidligt ude.

Det er dog ikke som musikeren Boy George at han er på visit i Danmark i disse dage. Det er som billedkunstneren Boy George. For som  så mange andre kunstneriske sjæle, så er han også kastet sig over andre udtryksformer.

BOY GEORGE præsenterede første gang offentligheden for sin billedkunst i november 2019 ved en kritikerrost soloudstilling i Monaco, og det er denne udstilling, der nu rejser rundt i verden, stærkt forsinket af de sidste to års Covid restriktioner.

”Aliens & Icons” hedder udstillingen, og refererer til hans egen følelse af at være en alien overfor omverdenens forståelse af ham som et ikon. Udstillingen kan fra i morgen den 30. april og frem til den 4. juni ses hos Galleri Oxholm. Et galleri for samtidskunst, beliggende i Pile Allé 25 på Frederiksberg.

På udstillingen kan man se 26 malerier og serigrafier skabt af en åbenlyst sprudlende, grænsesøgende og farvestrålende kunstner. Værker, der ligesom ikonets musik, transcenderer alder, race, hudfarve, nationalitet og religion.

Der er fernisering på Galleriet fra kl. 11-15 men Galleriet har oplyst, at Boy George ikke selv vil være til stede.

Til gengæld kan man den 30. april opleve Boy George fortælle om sin udstilling i TV via Go’ Morgen Danmark på TV-2.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.