Brandvarme navne på lille Nordsjællandsk sommerfestival

Gaffa på græs (120)

Fotograf: Brian Selander

”PATINA, FABRÄK, AySay, LydSyn, Total Hip Replacement og Animaux Animé er på programmet”

For tiende og sidste gang åbner økobyen Dyssekilde op for Himmelstorm Festivalen, som vi kender den. Det sker i dagene 29.-31. juli. Himmelstorm er en lille bæredygtig festival, som har eksisteret siden 2011 – men har holdt ufrivillig corona-pause de sidste 2 år. Her er musik, gøgl, workshop, nycirkus, kunst for alle – og i alle aldre. 

Arrangørgruppen har dog besluttet at give stafetten videre, så hvad der dukker op eller ikke dukker efterfølgende, er stadig uklart. Til gengæld skulle det allerede efter den første offentliggørelse af navne til programmet stå ganske klart, at dette 10-års jubilæum har ganske gode odds for at komme til at spille et godt stykke over det gennemsnitlige.

Side 33 gæstede i 2019 festivalen med plads til blot omkring 1000 mennesker, og kunne kun bekræfte, at det er en festival, der er lykkedes med deres mål, om at skabe den mest hyggelige festival af alle. Dette ved hjælp af nærværende input til både krop og sjæl med fokus på wellness, samvær, tryghed, god lyd samt bredtfavnende musikindslag, der nok skulle kunne imponerede både de cool, de kræsne, de kulturelle og de nysgerrige. 

Foto: Mads Kornum

Ser man tilbage på tidligere års festivalprogrammer kan man spotte en god evne til at booke kunstnere inden deres større gennembrud – og en evne til at se ud over genre, og i stedet fokusere på at der er tale om artister med musikalsk indhold, der rækker ud. Det virker således ikke på nogle måder som for store ord når Himmelstorm Festival præsenterer sig således:

”Der er mange festivaler, men kun én Himmelstorm…”

PATINA, FABRÄK, AySay, LydSyn, Total Hip Replacement og Animaux Animé er de første artister på programmet, meget varmere navne kan næsten ikke opdrives. Måske derfor går billetsalget da også allerede som varmt brød. Så tænker du nu, at det kunne være noget for dig, så skal du nok ikke tænke for længe inden du får købt en billet.

AySay er lige offentliggjort til Roskilde festival, og spillede for nylig i Stengade i forbindelse med Vinterjazz Festivalen. Her var den evigt nysgerrige musikblog The Love for Music and Concerts (ved Teddy Bjørklund)  fordi, og han skrev efterfølgende blandt andet på sin Facebook side:

”En vidunderlig magisk oplevelse med tryllebindende og hypnotiserende cocktail af eksotisk mellemøstlig folkemusik krydret af vestlige poppede elektroniske og jazzede elementer leveret af nogle super dygtige og velspillende musikere.

Lige netop som musik skal være grænseløs global verdensmusik uden murer, hegn og grænsebomme.

Personlig total vild med bandets tre magiske grundelementer, Carl West Hosbond på tryllebindende Santana guitar, slagtøjstroldmanden Aske Døssing Bendixen  magiske sticker og powergirl/frontfigur Luna Bülow Ersahin’s guddommelige smukke vokal – og med navnet Luna lyser hun 100 gange mere end fuldmånen og udstråler dejlig god energi langt mere end Solen.”

– Teddy Bjørklund

God energi og udstråling er der så sandelig også når Patina, Fabräk, og Total Hip Replacement går på scenen. Alle tre bands, der er på landevejen her i foråret, og de vil således med garanti være i topform og ekstraordinært varme når sommeren for alvor rammer, som en himmelstorm.

Uffe Lorenzen har for længt bevist sit værd på landevejen, men det lader til at han igen formår at rykke to skridt frem uden af se tilbage med sit nyeste projekt Lydsyn, der kun giver lyst til gensyn.    

Sidste navn Animaux Animé kommer blæsende ud af Koldings undergrund med et hidsigt mix af disko, punk og 80’er synthesizers. Energien er ikke til at tage fejl af og live skulle den efter sigende kun få ekstra hak op ad i et højenergisk og teatralsk kaos.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.