Brodie Sessions har nye tiltag på vej

"Cosmo Pyke er manden der kickstarter et spændende år for Youtube-kanalen"

Fotograf: PRESSEFOTO

Da Danmark i 2020 lukkede ned og umuliggjorde, at publikum kunne opleve livemusik, arrangerede den nye danske Youtube-kanal Brodie Sessions en livestream-festival, hvor hele 12 danske navne, bl.a. Savage Rose, Bisse, Goss, Clarissa Connelly og Iceage spillede. Det blev taget godt imod som et af de desværre lidt for få vellykkede og professionelt gennemførte live stream tiltag i den periode.

Året efter gennemførte Brodie Sessions så et nyt initiativ, der satte fokus på mødet mellem den gode danske musik i mødet med smukke rum. Der blev præsenteret fem danske bands –  blandt andre  When Saints Go machine og School of X – der hver især gav koncerter fra fem særlige arkitektoniske steder i Danmarks fem regioner.

Og sådan har konceptet stille og roligt udviklet sig siden slutningen af 2019, hvor den første film med Efterklang udkom. Siden har Brodie Sessions også præsenteret navne som Alice Boman, Ganger, og senest Coco O, og disse fire live-sessions er samlet blevet set over en kvart million gange på YouTube.

Det er altså et koncept, der hele tiden tilpasser sig tiden, udvikler sig, men med et særligt fokus på at forene musik og arkitektur, og præsentere det i absolut højeste kvalitet.  Der optages derfor analogt på det helt særlige filmformat 16mm-film – og i udgangspunktet i det privat hjem i Hellerup ved København, hvor initiativtager til konceptet Birgit Lyngbye-Pedersen og hendes hund Brodie bor.  

Birgit Lyngbye-Pedersen finansierer det hele non-profit, men ud over altså at være en pro-aktiv og dejlig alternativ musikglad Youtuber kan hun blandt andet også skrive designhistorikker, forfatter, og billedredaktør på CV’et.

Birgit Lyngbye-Pedersen og Brodie

Nu præsenter Brodie Session så den unge britiske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Cosmo Pyke fra det sydøstlige London.

– Vi har længe ønsket os at Cosmo Pyke skulle komme og lave en session. Hans jazzede og samtidig meget moderne lyd og dejlige stemme er fantastisk. Han fortjener større opmærksomhed i Danmark, siger Birgit Lyngbye-Pedersen.

Cosmo Pyke kombinerer skæv pop, jazz og blues med elementer af hiphop. Hans musik har en umiddelbar lethed og hans tilgang til musikken synes legende. Selv nævner han Mac DeMarco, Joni Mitchell og Bob Dylan som store inspirationskilder. Pykes seneste udgivelse er den anmelderroste EP ”A Piper For Janet”  (2021). Til sin Brodie Session er han alene på scenen og spiller et par sange fra netop “A Piper For Janet” kun akkompagneret af akustisk guitar.  Nyd hans session her – og forvent ellers roligt mere fra Brodie Session i løbet af 2022

– I nær fremtid glæder vi os til at kunne lancere en hjemmeside. Samtidig arbejder vi på at få flere internationale – og også stadig danske – navne på programmet, fastslår Birgit Lyngbye-Pedersen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.