Brønshøj Sangskriver Festival har flere es i ærmet

”Der bydes blandt meget godt på releasekoncert med Gæsterne”

Hvis du interesserer dig for morgendagens sangskrivning eller bare holder af at lytte til nogle af landets bedste sangskrivere, så skal du måske kigge mod Brønshøj i dagene 3. og 4. november.

Her afvikles nemlig Brønshøj Sangskriver Festival i samarbejde med Kulturhuset Pilegaarden. Festivalen har været afviklet siden 2020, og har etableret sig ud fra det glimrende formål at hylde den originale sangskrivning, og ikke mindst støtte op omkring det lokale vækstlag af spirende sangskrivere.

Men selvom festivalen er lokalt forankret, er der også artister på programmet fra det man med rette kan kalde den ’landsdækkende sangskriver superliga’.

Men hvornår er det nu lige, at ordene bare sidder lige i sangskriverskabet? Det giver festivalen måske også nogle interessante svar på når der lørdag aften er et musikalsk talkshow, hvor radiovært m.v. Søren Rebbe stiller de gode spørgsmål med en realistisk forventning om at få nogle skarpe svar fra henholdsvis Dicte (Her Personal Pain), Christian Juncker (Junior, Juncker, Gæsterne) og Henrik Balling (Gangway), der hver især undervejs også vil bryde snakken med lidt sang og musik.

Lørdag finder man blandt andre også Mathilde Falch og albumaktuelle M.C. Hansen på programmet.

Dagen før – fredag den 3. november – er der også masser af talent på scenen, og vinderen af årets sangskriver konkurrence vil blive afsløret.

Men det store tilløbsstykke den dag kan næsten kun blive releasekoncerten med GÆSTERNE, en duo der består af førnævnte Christian Juncker og Jonas Breum.

De udgiver denne dag deres andet album ”Vi kan mødes i virkeligheden”. Deres første udkom i 2021 og høstede her på siden en af de meget sjældne anmelderser med de maksimale seks ‘Side 33 skiver’, blandt andet med begrundelsen; ”I en tid hvor vi har mistet både Michael Bundesen og Kim Larsen er det direkte smukt – nærmest rørende – at mærke, at Gæsterne samler de to store inspirationskilder og gør dem til et fælleseje”

På det nye album gør GÆSTERNE via 10 nye sange op med bucket-list tilgangen til vores egne liv. I en verden, der bevæger sig i et tempo, de færreste kan følge med til, hvor idealerne er perfekte og uopnåelige og hvor virkeligheden er blevet glemt, tager GÆSTERNE trykket af, og minder os om at vi skal huske at være til stede i vores egne liv.

Det er som om, at alt er blevet et show, hvor vi alle skal være andet, end vi i virkeligheden er. Vi ender med at være ansatte i vores egne, personlige brands, i stedet for at turde at være os selv” fortæller GÆSTERNE om baggrunden for albummet.

 “Vi lever som de fleste danskere virkelig gode liv, men trods det, så ender man med at drømme om endnu mere,” fortæller Christian Juncker og fortsætter: “Vi bliver hele tiden mødt med polerede drømmebilleder over ting, vi bør se og opleve i vores korte liv. Vi skal helst være entreprenører, tjene masser af penge, have styr på haven, være perfekte kærester, rejse jorden rundt og lave børn, der får 12-taller i alt.”

Christian Juncker og Jonas Breum er enige om, at deres virke som musikere står i kontrast til musikbranchens fokus på arenakoncerter, stylister og sceneshows, der får publikum til at glemme, at det handler om musikken. Og de er bevidste om, at det ikke kun er i musikbranchen, at vi har travlt med at sætte filtre op og pynte på virkeligheden.

GÆSTERNE har selv excelleret i et live-koncertformat, der bytter playback-tracks og stram timing ud med intime, levende publikumsmøder – fyldt med uperfekt liv, knækkede historier og uforudsete indslag på spillesteder, i forsamlingshuse og villahaver. Oplevelsen bliver måske netop derfor – virkelige.

 “I dag skal artisten helst hejses op i usynlig lift inden første omkvæd – der skal være monstertruck i pausen og man skal gribe en motorsav med tænderne” udtaler GÆSTERNE, som mener, at det er livsbekræftende at møde mennesker “på landevejen”, der tør være jordbundne, ærlige og uperfekte og som tør dumme sig og være ægte overfor hinanden.

Og med de ord i mente, kunne de vel ikke have valgt et bedre sted end Brønshøj Sangskriver Festival at afholde deres albumrelease hos.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.