Side 33 var nysgerrig på at høre hvad baggrunden for valget af to cover numre til debutalbummet fra Sweet Pete & The Land Band. Albummets syv andre numre var skrevet af Christen Brunsgård (musik) og Peter Ole Pedersen (tekst) og viste en stilsikker tilgang til genren, så hvorfor også medtage numre skrevet af andre?
Peter Ole Pedersen gav følgende gode forklaring:
”Som det fremgår rimelig tydeligt på pladens øvrige numre, så handler det om at bruge landskabet og steder som pejlemærker for både indre sjæleliv og ydre identitetsskabende faktorer: Hvad vil det sige, at komme fra et bestemt sted? Hvad får man ud af at befinde sig der og hvordan afspejles det i en? Landskabet og stederne i de sange Christen Brunsgård og jeg har skrevet sammen er helt integreret størrelse, der både fungerer som refræner, man kan synge med på og som bryder sangenes fortællinger. Nok har størstedelen af de steder, vi nævner, en konkret forankring i Amerika og mere specifikt Texas, men vores mål har været at opløse dem til mytologiske steder, som lytterne selv kan lade med deres egne erfaringer. Det er tæt på at være på samme hylde som de ovennævnte numre”.
– Og hvorfor så lige de to numre?
”De to sange gør meget af det samme, som jeg forklarede før har været målet med vores egne sange. Det er derfor, vi har valg at indspille vores versioner til pladen. Springsteens nummer handler om Cadillac Ranch, et ikonisk sted nær den texanske by Amarillo (som også nævnes i vores eget nummer “A Perfect Place”). Stedet var engang 10 spritnye Cadillacs af forskellig model begravet i jorden på en mark uden for byen. Nu minder det mere om en bilkirkegård. Bilen er en af de ultimative genstande for den amerikanske friheds- og rejselyst, den enkeltes vej til nye steder på et kontinent, der bestemt ikke er domineret af offentlig trafik. I Springsteens sang, der sjovt nok er en af hans mest legende og lystige, der er bilen både fartøjet, som tænder dit begær og din kærlighedsrus, men samtidig bringer dig til dit endelige hvilested, der hvor vi alle ufravigeligt ender, uanset hvor hurtigt og vildt vi kører efter friheden. En paradoksal gloomy stemning i et umiddelbart sorgløs sang. Det var, hvad vi faldt for og som gjorde sangen uomgængelig for os i denne album-sammenhæng.”
”Ron Elliotts ”All Time Green” stammer fra en af både mig og Christens ABSOLUT yndlingsplader, nemlig det underkendte countryrock-mesterværk ‘The Candlestickmaker’. I dette nummer er landskabet helt opløst til at være sindstilstand, det sted man kan befinde sig mellem flugt og eufori. Det var vigtigt for os, at inkludere nummeret for dels at gøre nye lyttere opmærksom på denne fantastiske kunstner og samtidig passer hans univers bare så ufatteligt godt ind i den stemning, vi også ønsker at skabe på vores plade. Vores kunstneriske greb på det to numre er henholdsvis at hive superstjernen Bruce Springsteens sang ind i en intim blugrass-stemning og Ron Elliotts nummer fra det umiddelbart soulfulde til en mere rocket og tør sound.”
Det omtalte Ron Elliott album udkom i 1970, og er senest genudgivet i 2007 via Warner Bros. Det er stadig hans eneste album. Før dette solo album var han mest kendt som sangskriveren i The Beau Brummels, der er anerkendt som et af de første amerikanske folk-rock orkestre. Bandet har sporadisk været gendannet – og har udgivet re-union album i 1975 og 2013.
The Same But Different, som man siger – og som også er titlen på et af numrene på debut albummet fra Sweet Pete & The Land Band.