Brug bolden – et Bjerg kan bestiges

”Fællesskabet danner rammen om hver enkelt liv – også indenfor sport og musik”

Fotograf: PRESSEFOTO

I sidste uge havde vi et opslag om helte. Anledningen var Folkeklubbens nye video (se nedenfor).

”Perfekt musikalsk optakt til fodbold-EM med alt det udenom og indimellem”. Sådan lød overskriften til artiklen, som desværre nærmest blev skræmmende profetisk, da det danske landshold efterfølgende indledte EM-slutrunden på hjemmebane mod Finland.

For lørdag aften den 12. juni var det pludselig alt det udenom og det indimellem, der var helt afgørende. Med nogle helt andre individer end de ventede, der stod tilbage som de historiske helte, og det for nogle helt andre grunde end det vi alle var samledes om – to gange 45 minutters fodbold – forventeligt i festligt fællesskab fuld af håb og tro på bedre tider.

Livets skrøbelig blev pludseligt udstillet i primetime, og ikke bare Christian Eriksens hjerte gik i stå, men ALT gik i stå i over en time – hvor næsten alt andet blev så ligegyldigt – sport, musik, mad og drikke.   

ALT drejede sig om Eriksen, og om hvordan fællesskabet kunne støtte bedst muligt – i Parken, på de åbne pladser, og alle de mange forskellige steder, hvor folket var samlet om at se landsholdet – med den største spiller af dem alle i nyere tid – nr. 10 – Christian Eriksen, som stjernen over dem alle.

Spillerne gik forrest på banen, samlede sig bag et professionelt arbejdende beredskab, som blev de sande helte, der gør at vi nu igen kan begynde at glædes over sport, musik og så videre. For i går kom det! Billedet på de sociale medier af Christian Eriksen – smilende og med en skriftlig opfordring til at kæmpe for Danmark. Det gav igen håb og tro … og også tid til at finde et par nye gode uofficielle alternative fodboldsange til den officielle fodboldslagsang fra Alphabeat med landsholdet. For der skal mere til nu. Men vi skal videre – alle sammen – se frem med den nye bagage af livserfaring vi så nu har at gøre godt med.

Copenhagen Drummers sikrer hjerterytmen og erindringen om at vi stadig er et yndigt land – mens Rasmus Bjerg står for folkelighed og fælleskabet i den herlige ”Brug bolden”, der på forunderlig vis samler de bedste musikalske gener fra John Mogensen, Bamses Venner og Shu-bi-dua.

Så lad os tage den og hjertet med når Danmark i morgen den 17. juni møder byder Belgien til en kamp, der for mange af spillerne vil føles som et Bjerg, der skal bestiges. Men lad os da gøre vores som publikum og som danskerne, så hver og én i og omkring landsholdslejren kan mærke at vi støtter dem hele vejen op.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.