Bull & Hjort udsender ny single til alle der er Palle alene

"Se video til 'Hej Lille Du' lige her"

Fotograf: Frank Nielsen

I lørdags havde den, her i Corona-nedlukningen så dynamiske og hyperaktive duo – sanger-sangskriveren Gorm Bull og Palle Hjort på tangenter – i en livestreaming urpremiere på en sprit-nyskrevet sang ”Hej Lille Du”.  

I dag torsdag er den sang allerede blevet til en video. Sangen tager sit udgangspunkt i tingenes tilstand i denne Corona-tid. I historien om “Palle alene i verden” vågner en dreng og opdager, at han er helt alene i verden. Sådan føles det også nu, her i 2020. Dog er det endnu mere smertefuldt at vide, at der – bag de tomme facader – faktisk ER mennesker. Mennesker som man ikke har mulighed for at komme i kontakt med! Hvad stiller man så op med sin ensomhed og ængstelse i denne forunderlige nye verden?

Som alle andre, er Gorm Bull og Palle Hjorth mærket af denne tid. De har faktisk intensiveret deres samarbejde de seneste uger, ved at spille 6 live-koncerter på Facebook. “Smugkoncerter”, som de kalder dem. Undervejs har publikum kunnet kommentere og reagere på det hele. Oplevelsen har været overvældende for duoen. Der er kommet mange åbne og private beskeder, der beskriver folks stærke oplevelse med at kunne dykke ind i musikken, slukke for strømmen af dårlige nyheder eller reflektere over, hvordan livet leves. Disse reaktioner har understreget Bull & Hjorths tro på, at musik kan mere end at underholde – det kan lindre og give stof til eftertanke.

For få dage siden snakkede Gorm Bull med vennen og filmmanden Ole Japp. Egentlig opfordrede Gorm bare Ole til, at gå ud i de tomme gader og optage lidt. Måske kunne de usædvanlige billeder, på et tidspunkt bruges til en musikvideo eller film? Da Ole foreslog at lade sin datter gå rundt, mens han filmede det, blev kimen lagt til en ny sang. Gorm så pludselig den lille pige fra filmen Schindlers Liste. Hende i den røde kjole. Gå der i infernoet, helt for sig selv.

Tankerne begyndte at danne sig til en sang. En sang om hvor forunderlig denne nye tid er. På godt og ondt. Var det sådan det føltes da Danmark blev besat? Hvad stiller vi op med vores angst over det ukendte? Hvor længe skal vi isoleres og lide det store afsavn, ved ikke at kunne se vores nærmeste? Men også håbet. At det bliver bedre engang. At vi pludselig snakker mere sammen. Er venligere og mere rummelige. Ord som “solidaritet”, “humanisme” og “hensyn” florerer. Mange oplever at få mere tid til familien, og oplever deres børn falde til ro, på en anden måde end ellers. Mange voksne oplever også en anden ro end normalt.

Sammen med Palles Hjorth og Karina Anne Hjorth Andersen, skrev Gorm sangen færdig over en weekend. Samtidig gik Ole Japp i gang med at filme og klippe.

Det er deres håb, at sangen og musikvideoen kan være et lille velment bidrag til alle de “Palle alene i verden-mennesker” som længes efter hverdagen og hinanden. Lige nu!”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.