Bull & Hjorth lader musikken tale i opråb  

”Fri fantasi blev til virkelighed og en ny video”

Fotograf: PRESSEFOTO

Peter Sommer, Savage Rose, Povl Dissing, Hush, Signe Svendsen, Poul Krebs – bare for at nævne de mest oplagte. Orgelkongen Palle Hjort har i den grad gjort sig bemærket blandt de bedste igennem de sidste 20 år. Men han spiller også med masser af de artister, der ikke optræder på de store festivalscener og har guldplader hængene på væggene.

For Palle Hjort er en ting nemlig afgørende – nerven, og nærværet i musikken, sangene og historierne. Han er musiker, han er spillemand. Derfor har han for nyligt luftet sin frustration over at hans duo Bull & Hjort – som han har haft igennem mange år med sangeren og sangskriveren Gorm Bull – til stadighed mangler at finde vejen ind til den brede musikformidling, til trods for en loyal og voksende fanskare, og en støt stigende produktion af nyt materiale.

Foto: Brian Selander

På deres Facebook side kunne man således fornyeligt læse følgende:

”Gang på gang støder vi – som sikkert mange andre – på en manglende indsigt i delinger, hashtags osv, når vi udgiver musik.

I år har vi allerede udgivet EP’en ”TILBLIVELSE” + 3 singler med tilhørende musikvideoer ”VELSIGNEDE FORÅRSDAG”, ”SOMMERFUGLESKO”, ”SØPINDSVIN OG RAV”. Vi kan se, at musikken ikke når så langt ud hvad angår radio og streamingtjenester. Måske er vi bare irrelevante? Det må andre vurdere. Vi elsker bare dét vi laver og bliver ved så længe glæden og energien er der. Men musikken skal jo på en eller anden måde synliggøres for andre end dem, som ved vi eksisterer.”

Anledningen var at de søgte en SoMe-haj, der kunne hjælpe dem med at sprede deres musikalske budskaber, så de rent faktisk giver folk en mulighed for at vide om Bull & Hjort er relevante eller irrelevante.

De har netop udsendt en video til singlen ”Søpindsvin og rav” – for det er en sang med en helt speciel baggrundshistorie, hvor fiktion pludselig blev viklet ind i virkeligheden.    

Sangen er en opdigtet historie om en ung kvinde, som cykler rundt i Danmark en dejlig sommer og leder efter søpindsvin og rav. Sangen har i mange år været en fast del af duoens live repertoire, men er først indspillet nu.

”Den beskriver varmen, solen, friheden og kærligheden til livet. Hvem husker ikke duften af kornmarker og duggen om morgenen?”

-Palle Hjorth

Men ved en koncert tog en tilhører – Margreta – duoen til side. Hun viste sin halskæde med et stort stykke rav og på fingeren sad der en stor sølv fingerring med et SØPINDSVIN!!!”.

Den opdigtede kvinde fandtes altså i virkeligheden. De fandt senere ud af at Margreta – der var en ældre dame på omkring de firs år, døde sidste år. Derfor har de nu dedikeret sangen til hende.

De tog kontakt til Margretas børn og spurgte om de måtte hylde deres mor. Det måtte de. De tog så en snak med sønnen Niels-Martin, der fortalte om Margretas spændende liv og de fik tilsendt en masse  familiebilleder. Alt materialet blev så brugt til at lave den video, som nu kan ses, og høres i en – om du spørger undertegnede – absolut RELEVANT indspilning begået af lidt af et stjernehold : Gorm Bull / Palle Hjorth / Rune Kjeldsen / Peter Dombernowsky / Henrik Poulsen / Karl Kristian / Niels Mathiasen / Jesper Findshøj / Steffen van Norde / Holger Lagerfeldt / Henning Olsen / Fahad Kabir / Niels-Martin Aller / Margreta Aller.

“Skidt med om sangen og filmen når ud til tusindvis af mennesker – vi har oplevet et afsnit af et eventyr og hyldet et menneske vi ikke kendte – et menneske som nu bor i vores hjerter”.

– Gorm & Bull

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.