Canadiske The Damn Truth aflyser Europaturne

“Beta 2300 og Karosserifabrikken må i sidste øjeblik aflyse ventede rockbrag”

Fotograf: PRESSEFOTO

De stod næsten i lufthavnen, da den endelige beslutning måtte tages. The Damn Truth’s EUROPA TURNE er AFLYST i denne omgang. Den forbandede sandhed er at det igen er corona pandemien, og dens følger, der har kastet en stopklods fra sig, og ramt den musikalske fødekæde.

Der var ellers i den grad noget at glæde sig til når The Damn Truth i aften skulle have stået på scenen hos Beta 2300 på Amager og i morgen på Karosserifabrikken i Helsingør. Sidstnævnte har dog i dag kunne offentliggøre at det er lykkedes at aftale en ny dato i 2022 – nemlig den 15. april 2022, hvor de går på scenen med danske Superloader, som support.

The Damn Truth er et fremadstormende rockband fra Montreal, Canada som har den karismatiske og karakterfulde Lee-La Baum (sang, guitar) i front i godt selskab af Tom Shemer (guitar), PY Letellier (bas) og Dave Traina (trommer) omkring sig.

Bandet er kendt for at have revitaliseret tressernes psych-rockscene, men de har en noget mere fast 70’er hardrock-kerne i deres udtryk, end genrens største syrehoveder. De har i år udsendt deres tredje album ‘Now Or Nowhere’, der blandt andet er blevet produceret af selveste Bob Rock (Metallica, Aerosmith m.fl.), og det album viser at de efterhånden er nået et niveau, hvor de er helt klar til at inddrage verden i deres musikalske udfoldelser.

Det bliver så ikke i denne omgang. Desværre. Men er du til en omgang regulær og crispy omgang rock, der mere end rykker – med en forsanger, der vækker minder om Janis Joplin til live – så snyd ikke dig selv for at bruge ventetiden til at tjekke deres nye album ud.

Skal du alligevel have et skud rock inden jul, så er der jo stadig muligheder rundt omkring. Bliver vi på Amager, så er der jo f.eks. i morgen den 9. december i Amager Bio et rent ‘trible shot’ – med Electric Guitars som hovednavn, og en af de stærkeste support navne pakker jeg længe har set! På programmet er nemlig både det gennemgående support navn på turen – den fabelagtige Stine Vega, der ovenpå hendes lille mesterværk af et debutalbum fra sidste år, i år har udsendt tre nye slidstærke singler, og så eksklusivt for Amager også Christian Hede (tidligere Bellhound Choir). En artist, der på sit helt nye debutalbum i eget navn virkelig træder i karakter som en singer/songwriter, der leverer skumringssange med kant, kærlighed og klippefast tro på musikken, som spændingsmiddel.  

Electric Guitars spiller derudover yderligere seks koncerter på deres aktuelle ”Freewheeler – album tour” – den sidste koncert på selve lillejuleaften på Posten i Odense. Og med det nye album i ryggen – sammen med et vægtigt bagkatalog fra tre tidligere album, så burde der være statsgaranti for en oplevelse, der er smittende på den gode måde. Og mon ikke også de lige leverer nedenstående perle af en julesang?

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.