Cannonball Festival i Næstved melder klar til start

”The sky is the limit – her gør vi intet halvt”

Fotograf: PRESSEFOTO Jakob Muxoll.

I morgen lørdag den 21. maj afholdes den første udgave af den helt nye rockfestival Cannonball i Rådmandshaven i Næstved. Lanceret som 12 timers fuldfed rock, fadølsfest og frihed. What’s not to like?.

Festivalen skulle være afviklet sidste år i september, men måtte som så mange andre festivaler vente på bedre tider.  

En af bagmændene bag festivalen er Erling Daell. Han er til daglig og i de fleste kredse mest kendt som én af erhvervslivets helt tunge drenge. Direktør i Harald Nyborg og Jem & Fix i Sverige og sammen med sin far Kurt og bror Njal ejer af Harald Nyborg koncernen, som også omfatter Daells Bolighus. Hvad færre måske ved er at han har et rockhjerte større end de fleste. Han rummer en ægte hengivenhed for og dedikation til rockmusikken.

I et land, som set i forhold til indbyggerantallet, med nogen sandsynlighed kvalificerer som det mest festivalgale i verden, kan det virke, om ikke hovedløst, så i hvert fald lettere naivt at søsætte endnu en musikalsk seance på græs. Hér mener Erling Daell og hans medarrangører Frederik Schnoor og Michael H. Andersen dog, at de både musikalsk og stedmæssigt har fat i noget unikt.

”Vi tænkte, at jo, gu’ har vi jazz-, garagerock-, metal- og mainstream festivaler, men en rendyrket rockfestival har vi sært nok ikke” fortæller Erling.

At det så lige blev Næstved? Vi var enige om, at vi i hvert fald ikke skulle lave det i København. Der er nok i forvejen, og så faldt valget på Næstved, fordi den by sgu’ virkelig er et kraftcenter.

De vil noget. Der er masser af energi.

Vi har da også allerede oplevet en fantastisk opbakning fra politisk hold i byen. Næstved har en ambition om at blive EU Kulturby om ti år, og det mål vil vi da gerne hjælpe med at nå.

Der er nogle virkelige ildsjæle i Næstved, og det er da altid sjovere at lave noget med folk, der virkelig brænder for det.”

– Erling Daell

Ambitionerne for Cannonball bærer da også præg af en arrangør, der via sin position i erhvervslivet er vant til at tænke langsigtet.

”Jamen, ambitionerne er, at det hér skal vokse. Det er ikke en éngangsforestilling, og vi kommer til at lave den festival i fremtiden. The sky is the limit – det er kun fantasien, der sætter grænser” fastslår Erling Daell.  

”Det er jo dét, jeg nu engang har beskæftiget mig med.

Udover mit arbejde i detailhandlen har jeg jo labbet urealistiske mængder af rockmusik i mig i mit liv.

Jeg gider ikke gøre noget halvt. Det her handler om at gå all in og gøre det ordentligt og bedre og bedre med årene.

Langsigtede planer. Det er jeg jo vant til i erhvervslivet.”

– Erling Daell

Her i den første udgave af festivalen præsenteres nogle af landets bedste rocknavne – tilsat lidt svensk krydderi i form af VA Rocks, Bonafida og The Demtones.

Fra dansk rocks superliga kommer f.eks.  Sandmen, Kellermensch og D-A-D. Sidstnævnte har turnepremiere og vel en lille tyvstart for deres store kommende sommertour.

Men ud over de sikre kort er der også masser af gode navne fra vækstlaget ikke mindst pladeaktuelle navne som Junkyard Drive, The Courettes og Timechild.

Timechild udsender i dag deres nye single. En herlig opdateret og forfriskende cover version af det gamle Queen nummer ”Son and daugther”. Kort sagt FULDFED ROCK af absolut bedste slags

På festivalen er der naturligvis også øl,. drinks, mad, merch, kunst og udstilling af gamle 60’er og 70’er biler. Side 33 prøvesmagte fornyelig årets festival øl. En fyldig og frisk pilsner skabt af Næstved Bryghus – og den smagte bestemt af flere. Så der sådan ingen grund til at skule, at der sådan set er mange gode grunde til at drage mod Næstved i morgen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.