Chok melding – Falderebet halveret

”Bandet fortsætter dog – blandt andet med hjælp fra Magtens Korridorer”

Fotograf: Maria Fremming

Sidste år satte Falderebet dybe aftryk og gjorde stærkt indtryk med deres debutalbum, der blot bar deres navn. Albummet var et veloplagt opråb fra undergrunden, hvor rystelserne fra Berlin murens fald stadig kan høres og mærkes. Optaget i det legendariske Funkhaus i Berlin virkede den stormende flirt mellem støj-pop og garage-rock autentisk, ærlig og ikke mindst nødvendig.

De danske tekster begået af forsanger Bo Bech Arvin var pågående og fulde af punch, og tog i effektiv grad temperaturen lige der, hvor man(d) står cirka midt i livet. Det var kort sagt til at høre at det var gode og rutinerede folk – udover Bo Bech, Jakob Lund på bs, Stefan Weinreich på guitar, og Mark Winther på guitar, der både hvad angår tekst og musik havde noget erfaring at dele ud af.

Nu er bandet imidlertid halveret idet Mark Winther og Stefan Weinreich – der også begge blandt andet spiller i eget projekt Still Midnight og i albumaktuelle De Må Være Belgiere – pludseligt har valgt at forlade Falderebet.

En udmelding, der kom som lidt af et chok for Bo Bech og Jakob Lund, idet de efter genåbningen allerede havde været ude at banke rust af til otte koncerter her i maj og juni – og fordi de også havde udsigt til to gode spillejob her i august – den 19.08 på Hotel Cecil i KBH og den 21.08 på Train i Århus. Samtidig var de godt i gang med arbejdet med deres andet album.

Vi forhørte os hos Bo Bech om han havde noget at tilføje i forhold til den korte udmelding fra bandets Facebook side, hvor det blot fremgik, at det på kort tid var lykkedes at få sat et nyt hold sammen til de kommende koncerter sammen. Falderebet spiller således videre med trommeslageren fra Magtens KorridorerAnders Ramhede samt guitaristen Henrik Berger, som før blandt andet har revet godt i strengene hos Shotgun Revolution og Mike Tramp.

Vi fik Bo Bech til at sætte lidt flere ord på hvor bandet står nu – og om det f.eks. efter hans opfattelse var uenighed om retningen for det andet album, der havde medført bruddet eller hvad der stod bag.

”Timingen har været rigtig hård for de efterladte – lige inden vores indspilninger af album to i Berlin, hvortil alle sange allerede er skrevet. Men sådan er det jo med fire mennesker, der alle har deres at se til. Jeg kender ikke de præcise årsager. Det er kommet så pludseligt og jeg har ikke haft tid til at reflektere nærmere over det med et nyt album og koncerter, der ligger lige foran næsen på os. Men et generelt pres, andre prioriteringer, etc..

Jeg har dog ikke oplevet nogle uenigheder om retningen for den næste plade. Tværtimod er jeg sikker på at vi alle er glade for materialet. Stefan og Mark har altid været et makkerpar. De har deres eget projekt – ‘Still Midnight’ – og dertil spiller de jo også i De Må være belgiere.

Falderebet har udviklet sig meget hurtigt, det går stærkt lige nu og der er kommet gang i hjulene. Det er hårdt at spille koncerter og passe et fuldtidsarbejde ved siden af, og det slider måske mere på nogen end på andre. Det er princippet bare ’classic rockband stuff’, og måske en erkendelse af at man ikke kan det hele på en gang. Men du må tale med Stefan og Mark om det hvis du vil har have en mere præcis forklaring.” – er det åbne og ærlige svar vi får fra Bo Bech.

Vi spurgte også ind til om Anders Ramhede og Henrik Berger var udset til at være permanente medlemmer, eller mest skulle ses som brandslukkere her og nu. Til det fik vi følgende svar:

”Jakob og jeg fortsætter ufortrødent. Anders Ramhede tager med os til Berlin og indspiller trommesporene sammen med Jakob Lund på bas. Vi har allerede tracket alle Stefans guiitarroller i mit eget studie, og de lyder helt fantastiske. Det kommende album bliver virkelig, virkelig godt. Kommer til at overgå debutalbummet efter min mening.

Henrik Berger og Anders Ramhede kommer med på koncerter i den udstrækning de kan. De er begge to meget entusiastiske omkring det hele, men det er klart at de begge har andre forpligtelser også. Især Anders, der jo er fast medlem af Magtens Korridorer.

Pt. er Falderebet således blot Jakob og jeg, indtil vi evt. finder permanente medlemmer. Men jeg vil gerne slå fast at Falderebet lever i allerbedste velgående. ’This is not the end. It is not even the beginning of the end, it is merely the end of the beginning’. Det er altid super postpunk at citere Winston Churchill! (sagt med smil i øjet). ”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.