Christian Hede i nyt dansksproget dark-folk projekt

”Mark Lanegan, Thåström og Ossler har fået en dansk slægtning”

Fotograf: PRESSEFOTO

Under navnet Bellhound Choir har Christian Hede allerede gjort sig væsentligt bemærket med tre album fuld af akustisk baseret, mørk, melankolsk, og tung musik for søgende sjæle. Derudover var han en aktiv medspiller i Jesper Binzer‘s vellykkede solo-projekt i 2017/18.

Nu er han selv klar til at springe ud som soloartist, og udgiver den 17.01.20 en EP under eget navn navn, og med tekster på dansk. Den bornholmsk fødte sanger, sangskriver og guitarist, har fået samlet sig et spændende hold musikere – blandt andet en af Thåström’s helt nære samarbejdspartnere – Pelle Ossler – og det har resulteret i en moderat ny – men klart pegende – retning og sound for Christian Hede.

”Øbo” er lyden af en industrial, mørt art af folk – med stærke noter fra blues og rock. Synths, bas, og knirkende guitarer er de malende og styrende ingredienser, der skaber et dragende og insisterende soundtrack til både skumringstimen og stjernestunden, hvor du opdager at der er en vej op, når du er allermest nede. 

Albummet udkommer digitalt og på kassettebånd og indeholder seks numre, men ikke de første to singler ”Søster” og ”Hele tiden”. I stedet møder man titlerne ”Guerilla”, ”Små velsignelser”, ”Hvide fugl”, ”Trampende hære”, ”Vil I alle dø” og ”Aldrig igen”. I fredags udkom ”Hvide fugl”, som single med en tilhørende video.

Om nummeret udtaler Christian Hede til Side 33 –

”Videoen er et billed-digt, hvor vi følger Monica Marjanovic. Hun er én af de allerbedste muy-thai kæmpere i landet, og hun er heltinden i den her skramlede film, der bliver bagtæppe for sangen. Selve teksten handler om fred. Om symbolet for fred. Og den er skrevet som et eksperiment, for at se om det ville lykkes mig, at skrive om så banalt og diffust et emne. Den føles godt i maven.”

Og til det kan vi blot tilføje – det er lykkedes – og ikke mindst takket være det mørkglødede og mesterlige guitararbejde fra Pelle Ossler, der medvirker på to af EP’ens seks numre.

Der er pladerelease den 30.01 på Huset i KBH, og dagen efter på Headquarters i Århus, og så den 01.02 på Svanekegaarden i Svaneke på Bornholm.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.