CHRISTINE McVIE ER DØD 79 ÅR

”BLUESLADY MED ØRE FOR POP”

Fotograf: Album cover (beskåret)

Den engelskfødte sanger, sangskriver og keyboardspiller Christine McVie er særlig kendt for sit mangeårige medlemskab af det succesrige band Fleetwood Mac, der har gennemgået en del stilmæssige forandringer i deres levetid. McVie er døbt Christine Anne Perfect, født den 12. juli 1943 Bouth, Lancashire i England og død den 30. november 2022 efter kort tids sygdom.  

Christine McVie, der blandt andet står bag store hits og signatursange hos Fleetwood Mac som Don’t Stop, Everywhere og Little Lies, startede den egentlige professionelle karriere i det britiske blues band Chicken Shack, der debuterede med singlen It’s Okay With Me Baby skrevet af McVie, der tog sig af diverse keyboards og sang kor. Hun er i den vokale front på bandets største hit, en fortolkning af blues/soul klassikeren I’d Rather Go Blind.

McVie nåede som Christine Perfect at medvirke på to Chicken Shack albums. I mellemtiden giftede hun sig med Fleetwood Mac bassisten John McVie og blev dernæst en del af ægtemandens gruppe, hun var stor fan af og tit havde mødt under turnéer med Chicken Shack.

Arven fra Peter Green

Som Christine Perfect udgav McVie sit første og eponyme soloalbum i 1970, en blanding af blues, pop og blød rock, der skulle blive hendes varemærke mange år frem. McVie var beundrer af Fleetwood Macs bærende kraft og medgrundlægger, guitaristen og vokalisten Peter Green, og overtog sangerrollen på en del af de numre, han havde sunget.

Hendes første pladeindspilning med Fleetwood Mac er deres femte studiealbum Future Games præget af pop og folkrock langt fra det oprindelige udgangspunkt. I 1975 kom Stevie Nicks og Lindsey Buckingham med i gruppen, hvis kommercielle kurve fik et nøk opad med det tiende album blot bærende gruppens navn. Hertil bidrog Christine McVie med Over My Head og Say You Love Me, der begge nåede top tyve på Billboards single hitliste.

Endnu stærkere mod toppen af poppen gik det med Rumours (1977). Ud over Don’t Stop er McVie krediteret for Dreams, Songbird, You Make Loving Fun og Oh Daddy. På dobbeltalbummet Tusk (1979) har McVie andel i ørehængere som Over & Over, Sara og Never Make Me Cry. Hun er ligeledes stærkt repræsenteret på Mirage (1982) og Tango In The Night (1987), hvor Little Lies fra sidstnævnte hittede for alvor.

Mere end Fleetwood Mac

1984 udsendte Christine McVie sit andet soloalbum Christine McVie og nåede at indspille yderligere tre albums med Fleetwood Mac i 90’erne, Behind the Mask  (1990), Time (1995) og The Dance (1997), før hun tog en 16 år lang pause fra orkesteret, hun vendte tilbage hos i 2014. Ti år forinden udkom McVies tredje soloplade med den passende titel In The Meantime.

Det sidste album, McVie udgav, er et duoprojekt fra 2017 med Lindsey Buckingham, der oprindelig var planlagt som et Fleetwood Mac album. Duoen drog rundt i USA med materialet i 2017. Christine McVie nåede før sin død at turnere med Fleetwood Mac under den år lange An Evening with Fleetwood Mac (2018-19), der ud over USA bragte dem til flere europæiske lande og Australien.

I år er udkommet opsamlingsalbummet Songbird, hvortil var tilføjet et par glimrende nye numre.  

Desuden har McVie indspillet og sunget med Beach Boys, Christopher Cross og det tidligere Fleetwood Mac medlem Bob Welch. Æret være Christine Anne McVies minde, en glimrende sanger og sangskriver med sikker fornemmelse for the blues og et fintunet gehør for pop melodier af langtidsholdbar karat.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.