Christopher Cross overlever COVID-19 virus

"Til gengæld ramt af alvorlige følgevirkninger"

Fotograf: PRESSEFOTO

Der var engang, hvor genren soft-rock (eller smooth-pop, yacht rock – kært barn mhar ange navne) var noget af det mest populære både for radiostationerne verden over og for et sultent pladekøbende publikum.  

En at dem der ramte flest, og solgte mest var Christopher Cross. Ikke mindst med hans lækkert lydende debutalbum fra 1979 – der blot bar hans navn – og indeholdt hit som ”Ride Like the Wind” og ”Sailin” – kom han meget overraskende bredt ud – og imponerede ved året efter at hjemtage en GRAMMY i alle de fire største kategorier. En bedrift, der først blev matchet igen i 2003, da Norah Jones fik sit store gennembrud.     

I alt har han solgt over imponerende 10 millioner album – og her til lands har han også stadig et vedholdende stampublikum – selvom hans pladeproduktion siden mesterværket uomtvisteligt har været af blandet kvalitet og er leveret med mildt sagt ujævne mellemrum.

Sidst han var i Danmark var på Værket i Randers den 22.11.18. Med gode behagelige siddepladser og en god lydkulisse et absolut perfekt spillested for en kunstner som Christopher Cross, der den dag i dag stadig dyrker den gennemarbejde vellyd.


Han skulle her fra april have været i gang med sin 40-års jubilæums tour for sit debut album, men det satte COVID-19 en stopper for. Christopher Cross blev også selv hårdt ramt af virussen, men er nu heldigvis ovre den. Til gengæld har han alvorlige muskulære følgevirkninger, som han er under behandling for, og der meldes heldigvis om håb forude i forhold til hans jubilæums tour – se hans eget statement her:


Side 33 ønsker god bedring – og krydser fingre for at vi får ham at se og høre på et dansk spillested næste år.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.