Cirklen er åbnet – Lasse Matthiessen inviterer tættere på

”Intimt og pulserende bonustrack tilføjet hans aktuelle EP – Coordinates Remain”

Lasse Matthiessen er i dag den 17. december ude med et bonustrack til EP’en ”Coordinates Remain”, der udkom den 19. november.

På singlen “Closer” fortsætter Lasse Matthiessen sin modige musikalske retningsændring. Den mere indie-folk klingende lyd, som er kendt fra hans tre album i perioden 2012 – 2014, og fra den kommercielt set mest succesfulde udgivelse – EP’en ”When We Collided” – er gemt væk, og afløst af en større, atmosfærisk og elektronisk retning. De nu seks numre på ”Coordinates Remain” er således Matthiessens mest eksperimenterende og effektbårne til dato.

Den slående ændring i lyd og det nye materiale blev inspireret af et dyk i mindebanken under lockdown i 2020. Efter at have genbesøgt mange af sine barndomssteder og følelser i løbet af denne tid, ændrede Matthiessens musik retning mod nye elektroniske dybder og en blanding af genrer. Han kombinerer nu en følelse af melankolsk dystopi med store electropop-momenter og indhyller nu lytteren fuldstændig i en mystisk, nostalgisk skygge med sin dybe baryton stemme.

Nybrud og ekstra nummer

“Jeg skrev sangen ‘Closer’ for to år siden i Berlin i en varm lejlighed beliggende i “party street” i Friedrichshain-distriktet med produceren Hannes Butzer.

Jeg ankom tre timer for tidligt ved en fejl og måtte hjem igen til den fælles lejlighed, jeg delte med en tysk kunstner og maler på det tidspunkt. Nogle gange, når jeg var væk, brugte han lejligheden til at male, og han havde lige afsluttet en serie af grafiske tryk lavet med en slags giftig væske. Den giftige damp var i hele lejligheden, ligesom trykkene var på bordene, på gulvet og på væggene.

Med det som baggrund, skrev jeg dengang ”omridset” af ‘Closer’ på mit gamle klaver, og jeg tror, jeg var lidt påvirket af alle de mørke malerier og måske også af de giftige dampe…”

– Lasse Matthiessen

Det intime lydbillede på ”Closer” er kendetegnet ved klaverfiguren, spillet af Philipp Milner (fra den tyske duo Hundreds), og det pumpede bas-beat i slutningen af sangen efter sidste omkvæd med Matthiessens vokal, der klinger tungt af melankoli. Progressionen fra spøgende, filmatmosfæriske stemninger til en pulserende, smittende hymne viser ganske tydeligt billedet af en kompromisløs sangskriver, som ikke er bange for at tage risici i forsøget på at skabe spændende soniske.

På mange måder er lyden på ”Coordinates Remain” således et nybrud. Ep’en er hans mest gennemproducerede og effektbårne udgivelse til dato, og den er blevet til i et tæt samspil med den Stockholm-baserede producer Joakim Buddee.

»Joakim har et mere kommercielt og elektronisk ståsted, mens jeg med min dybe stemme og en mere kompleks genre-baggrund bidrager med det nærmest diametralt modsatte.

I praksis har det krævet meget tid at finde netop det udtryk, som jeg ønskede og kunne stå indenfor, men missionen er lykkedes. Jeg har tilladt mig selv at lytte til mig selv i nogle nye sammenhænge, hvad der var ambitionen for samarbejdet.«

– LASSE MATTHIESSEN

Efter planen har han – ganske imponerende – hele 13 spillejob af se frem til i Tyskland i starten af det nye år.

TOURDATOER:

24.09.21 REEPERBAHN FESTIVAL

12.01.22 DRESDEN GROOVESTATION

13.01.22 LEIPZIG MORITZBASTEI

14.01.22 BERLIN BERGHAIN KANTINE

15.01.22 ERFURT FRANZ MEHLHOSE

24.01.22 MÜNSTER PENSION SCHMIDT

25.01.22 DARMSTADT SCHLOßKELLER

27.01.22 KÖLN STADTGARTEN (JAKI)

28.01.22 ESSEN ZECHE CARL

29.01.22 HAMBURG MOLOTOW

11.02.22 STUTTGART MERLIN

12.02.22 MÜNCHEN HEBBEL & ETTLICH

16.02.22 HANNOVER LUX

17.02.22 BREMEN LAGERHAUS

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.