Counting Crows tager på ”Butter Miracle Tour 2022”.

“Bandet gæster Danmark for første gang i 20 år”

Fotograf: Album Cover (beskåret)

Det amerikanske roots-rock band Counting Crows med den karismatiske Adam Duritz i front bragede sammen med en masse ligesindede band som f.eks. Hootie & The Blowfish, Toad The Wet Sprocket, Dave Matthews Band, Grant Lee Buffalo, Train, Matchbox Twenty og Cracker massivt igennem lydmuren i start/midt 90’erne – ikke mindst takket været det eviggrønne hit ”Mr. Jones” fra debutalbummet ”August and everything after” fra 1993. Et uopslideligt intenst og sjælfuldt mesterværk af et debutalbum, der alene i hjemlandet USA solgte mere end 7 millioner eksemplarer og også indeholdt andre klassikere som ”Round Here” og ”Omaha”.

3 år efter kom det lige så stærke andet album ’Recovering the Satellites’, med flere slidstærke og rodfyldte rocknumre som ”Goodnight Elisabeth” og ”The Long December” – og deres position som en af roots-rockens absolut stærkeste kort var stadfæstet.

Kommercielt set er populariteten dalet sidenhen, men det kunstneriske niveau har generelt holdt standarden over årene via de efterfølgende studiealbum ’This Desert Life’ (1999), ’Hard Candy’ (2002), ’Saturday Nights & Sunday Mornings’ (2008), ’Underwater Sunshine’ (Or What We Did on Our Summer Vacation) (2012), ‘Somewhere Under Wonderland’ (2014), og senest EP’en ”Butter Miracle – Suite One” – der udkom i starten af i år.

Derudover har de udgivet fire officielle LIVE album, der ganske godt dokumenterer, hvorfor man altid bør sætte kryds i kalenderen når dette band er i nærheden – og det sker altså ikke så tit.

De har optrådt i Danmark i fire omgange – som hovednavn den 21. november 94 i Pumpehuset, 27. maj 97 og 15 marts 00 i VEGA, og så den 16.05.02 i Parken som support for Santana – og især de tre første koncerter er nogle af dem jeg husker lidt bedre end så meget andet på den lange ”memory-lane”.  De gør kort sagt indtryk de gutter her.

Den 7. marts 2022 er de tilbage – denne gang i Den Grå Hal på Christiania. Billetpriser lyder på 525 kr. + gebyr, og billetsalget starter fredag 8. oktober kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk – mens Live Nation pre-sale starter dagen før – for dem der er modtagere af Live Nations nyhedsbrev.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.