COVID-19 har sat alle JUDITH OWENS talenter i spil

”I to måneder har hun lavet LIVE isolation broadcast - nu udsender hun støttesingle”

Fotograf: PRESSEFOTO

Hvis man har været så heldig at være til koncert eller i et lokale med Judith Owen, så ved man at man har at gøre med en voksen og udtryksfuld kvinde – fuld af britisk humor, meningers mod, afdæmpende selvironi – og en musikalitet, der ikke kan købes for penge.

Hun er kort sagt sådan én man aldrig glemmer når man har mødt hende – én man drages af – med mindre man altså selv er den type, der også kan få for meget af det gode.

For Judith Owen er ikke i det for pengene, hun er i det fordi hun er hamrende dygtig, og via sin musik kan gøre en forskel – for sin egen sindstilstand – og for en masse andres – og ofte bidrager hun til godgørende formål.

Det er så såre menneskeligt – og det er musikalsk berigende – både når hun leverer egne stærke historie fortællende sange eller fortolker andres, som hun har gjort det både i albumformat og i disse COVID-19 tider på livestream.

Nu har hun digitalt udsendt et nyt cover nummer – en inderlige fortolkning af Jess Glynnes prisbelønnede megahit ”Hold My Hand”. Et nummer som musiker kollegaen Jamie Cullum naturligvis var den første til at spille i hans eget glimrende BBC Radio 2 show. Spændende hvor lang tid der går før en dansk radiostation fanger det nummer?

Al overskuddet fra singlen donerer Judith Owen til New Orleans Musicians’ Clinic, der hjælper lokale musikere med alt fra bl.a. advokatbistand, medicin og afvænning til fysisk træning.

– For mig er ”Hold My Hand” en hyldest til kærlighed og taknemmelighed. Og jeg har i min fortolkning af nummeret ladet den følelse, som rigtig mange af os verden over kan nikke genkendende til lige nu, være omdrejningspunktet. Vi befinder os alle i en udsædvanelig situation pga. COVID-19. Alt er sårbart. Og det er vi mennesker også. Vi har alle brug for andre for at komme igennem dette. Fællesskabet. Forståelsen. Omsorgen. Jeg har i hvert fald selv erkendt, at jeg også har brug for nogle, der har min ryg – og på den måde ”tager mig i hånden”. Ligesom de trængte musikere i New Orleans og resten af verden også har det, fortæller Judith Owen i det medfølgende pressemateriale.


Judith Oven har hidtil her i COVID-19 perioden sendt live på Facebook hver onsdag og søndag fra 22 til 22.30 – og det fortsætter hun med – foreløbig indtil den 03. juni.

Se neden for et lille udvalg af nogle af de fortolkninger, som jeg personligt syntes har gjort størst indtryk, og når du har tiden, så gør dig selv den tjeneste at tjekke nogle at de lidt længere interaktive videoer, der ligger på hendes side fra hele COVID-19 serien. Her viser hun virkelig det meste af paletten, og med både musik, snak om livets store og små spørgsmål, refleksioner og live chat med de mange seere, som skriver med og kommenterer undervejs.

Disse indslag har virkelig gjort en forskel for hendes fans og følgere. For det er helt tydeligt at Judith Owen hver eneste gang giver noget af sig selv og investerer med sit nærvær, sin charme og humor. Også hendes hund og bedsteven Doris er som regel med, når der sendes live, så der så sandelig også lidt godbidder til alle dyrevennerne.  


Judiths budskab med at lave disse “live sessions” her under corona-isolationen er blandt andet at underholde og skabe glæde. Hendes manager Steve Lee skriver det meget rammende således: 

“Judith Owen is many things – a world class pianist and vocalist; an internationally acclaimed composer, recording artist and performer whose stylistic range spans rock, pop, classical, jazz, blues and musical theatre – but she’s also a comedic actress and master storyteller. And, as someone who knows a lot about battling anxiety and learning to diffuse it with the creative tools she’s honed over the years, Owen is now putting those skills to use in distracting, calming, entertaining, and connecting us all through her blend of music and humor. Join her as she streams music and laughter from a safe distance.”


Og ja – en manager skal tale pænt om sin artist – og deres danske forbindelse Promote It – skal naturligvis ride med på bølgen. Men lad det være sagt fra et ærligt musikhjerte – det her er ikke markedsføring – eller en retoucheret præsentation af virkeligheden – det kan ikke udtrykkes meget bedre. That’s the way she is. Take it or leave it. Valget er naturligvis dit.

Judith Owen er lige så ægte – lige så splittet (hun bor også skiftevis i UK og US) – og lige så søgende – som alle andre mennesker – hun evner bare via musik at formidle tanker, budskaber, håb og tro på en måde, der gør at man rent faktisk føler at det hele spiller bare lidt bedre efter at have været i hendes selskab – og ikke mindst når hun er akkompagneret af de næsten rystende dygtige Pedro Segundo (på diverse slagtøj) og bas troldmanden og legenden Leland Sklar.

Må man som seriøs musik journalist være fan? I don’t care – JEG ER FAN for fan’! Og i selskab med Judith Owen er der altid chance for a lovely day! Så den griber jeg. Punktum. Håber at fornøjelsen ikke bare er på min side.


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.