Curiosum – en pladeklub for de mest nysgerrige

"Side 33 har talt med manden bag – Jakob Nielsen”

AMO MUSICAM er en lille webshop med base i Odense. Fokus er på udgivelser som spiller ud med det skæve, det skøre, det mindre kendte og det fede! – og naturligvis på vinyl!

Bag AMO MUSICAM står Jakob Nielsen, der som supplement fra januar 2020 startede Amo Musicam Curiosum!

Et vinylabonnement for nysgerrige musikelskere, der virkelig sætter pris på overraskelseseffekten. For det man som abonnement betaler for, er altså at modtage en ny vinyludgivelse – uden at vide noget om hvem artisten er! Sikke et koncept. Noget der virkelig får ørerne på stilke hos Side 33, der jo også har som mål at vække nysgerrigheden hos forskellige folk, der bare elsker musik.

Så vi kontaktede Jakob Nielsen – og bad ham sætte lidt ord på modtagelsen af det nye tiltag og hele idéen bag. .

Det fulde indhold af interviewet kan kun læses i vores nyhedsbrev ”Ekstra Nummer”, der er sendt til medlemmer af ”Fællesskabet Side 33” (koster kr. 33 pr mdr. eller kr. 333 årligt – se nærmere under ”Shop”) – men vi bringer her et uddrag.

Jakob Nielsen – Foto af Mads Kornum

SIDE 33 – Du har nu i snart seks omgange sendt nye album afsted til dine abonnenter. Hvordan har modtagelsen og tilbagemeldingerne været?

”Overvejende positive! Curiosum er, på ganske kort tid, blevet en integreret del af abonnenternes interesse og hobby.

Jeg får tilbagemeldinger om at det er noget de ser frem til, hver måned. At hente pakken i pakkeshoppen og så hjem og lytte til pladen, mens de læser min præsentation af udgivelsen, som er en fast del af abonnementet.

Jeg sender udgivelsen af sted d. 10, hver måned. Derfor er Curiosum #6 (juni), indtil videre ukendt for abonnenterne.

SIDE 33 – Havde du på forhånd gjort dig nogle tanker om hvor stort et publikum, der er for sådan et abonnement – og hvad er dine mål med ”Curiosum” for 2020?

”Da jeg blev inspireret til ideen, af en kunde, gjaldt det først og fremmest om at få undersøgt behovet og interessen, med udgangspunkt i de fastlagte betingelser for Curiosum, altså: at abonnenten betaler for noget, som de på forhånd, ikke ved hvad er.

Man skal med andre ord, være drevet af sin nysgerrighed og have tillid til at udgivelsen er valgt ud fra nogle kriterier, som gør at den er nytænkende, har en spændende historie, er ukendt trods dens høje musiske kvalitet eller noget helt fjerde.

Under tilrettelæggelsen af abonnementet, havde jeg hele tiden i baghovedet, at jeg ikke kunne forvente et sky-højt antal tilmeldinger, da det som allerede nævnt, kræver stor tillid fra abonnenten til mig. Tillid til at jeg yder en indsats, for at holde et vist niveau, indenfor de fastlagte kriterier.

Jeg vil gerne opbygge et fællesskab hvor vi også får mulighed for at mødes fysisk og dyrke vores nysgerrighed, med musikken som omdrejningspunkt. Med det in mente, har 2020 (indtil videre) været et udfordrende år, at søsætte yderligere tiltag i – men det kommer.”

SIDE 33 – Er prisen for det månedlige abonnement fast fra måned til måned – eller er det pakkens indhold, der afgør månedens pris? 

”Jeg har endnu ikke valgt at sætte en fast, månedlig pris for abonnementet, men det er i mine overvejelser. Indtil nu har abonnenterne betalt skiftende beløb, fra gang til gang. Dog har jeg på forhånd fastlagt at udgivelserne kan koste fra 160-200 kr. så der er et ”skøn” at gå ud fra.

Priserne bliver fastlagt ud fra indkøbsprisen. Dvs. at jo billigere det er for mig, jo billigere er det for abonnenten. Dertil bliver der tillagt porto til forsendelse, for dem der skal have pakkerne tilsendt.”

SIDE 33 – Hvordan holder du dig opdateret, og hvilke kvalitetsbegreber går du efter når du går på jagt efter ny musik?

”Musikken er ofte af særdeles høj kvalitet og rummer ligeså ofte en spændende historie. Hvis det er skørt, skævt, ukendt og/eller fedt, så er det sandsynligt at det hører hjemme hos Amo Musicam. Det er – kort fortalt – kriterierne for min lille virksomhed og vinylabonnementet”.

Som nævnt indledningsvis så udkommer det sjette album i ”Curiosum” serien i den kommende uge – og vi vender derfor i næste uge tilbage med en gennemgang af de seks album, der foreløbig har været i denne helt unikke pladeklub for de mest nysgerrige vinylentusiaster.  

Her bringer vi dog en video med en af de foreløbig fem kunstnere, der har været i pakkerne.


Du kan finde AMO MUSICAM på Facebook – https://www.facebook.com/AmoMusicam/

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.