Curiosum – mere end bare skæg overraskelseseffekt

”Slå ørerne ud når vi tjekker hvad man dog byder medlemmer af landets mest nysgerrige pladeklub”

Fotograf: Mads Kornum

Forleden bragte vi en omtale af Amo Musicam Curiosum – som vel nok må være den pladeklub her i landet, der kræver de mest nysgerrige lyttere og pladesamlere af alle – de ved nemlig simpelthen ikke hvad de modtager fra måned til måned. De har kort sagt meldt sig ind for at modtage en vinyl, med en kunstner de ikke hvem er.

Vi spurgte manden bag Curiosum Jakob Nielsen ind til hvilke fem kunstnere, som medlemmerne hidtil har kunne pakke ud i de første fem måneder, for ligesom at få et indtryk af hvor mærkelige eller magiske udgivelser, som Curisoum snuser op og finder frem til sine medlemmer. Er der måske er en rød tråd i valg af genre valg osv.  

Og til det sidste er svaret klart – der er kun en rød tråd – og det er som Jakob Nielsen udtrykker det ganske klart –

”Musikken er ofte af særdeles høj kvalitet og rummer lige så ofte en spændende historie. Hvis det er skørt, skævt, ukendt og/eller fedt, så er det sandsynligt at det hører hjemme hos Amo Musicam og Curisoum” 

Så alle genrer er sådan set i spil. Nedenfor giver Jakob Nielsen selv en kort præsentation af de foreløbig fem album, der er sendt ud, og som da ifølge de tilbagemeldinger han har fået til fuld tilfredshed og godt indtryk.   

Curiosum #1 – IGOR – ”Misteria”

Igor Casayjardin (IGOR) er en visuel kunstner fra Spanien. Han har lavet en lang række publikationer indenfor kunst og kultur, bl.a. covere til forskellige musikalske værker.

”Misteria” er hans hyldest til popkultur og det mørke horror/tegneserieunivers som han har en årelang interesse for. Genren er italo-disco/darkwave.”

Curiosum #2 – Okay Champ – “Dead About Thinking”

”Bandet stammer fra England og er genremæssigt, ret svære at definere, men vi befinder os i et støjende post-rockunivers, med elementer af grunge.”

Curiosum #3 – Vaisseau – “Horrors Waiting in Line”

”Et synth-doom projekt fra Frankrig. Det er nok den mest omtalte udgivelse i Curiosum-regi.

Bandet adskiller sig fra andre synth-bands, ved at spille på ”rigtige” trommer og ikke elektroniske, programmerede trommesekvenser.”

Curiosum #4 – The Dawdler – “Keith in Ballachulish”

”En ambient “perle”, som i al sin skrøbelighed, fremstår storladen og virkelig stærk! Udgivelsens tema tager udgangspunkt i Keith, som er personlig ven af kunstneren.”

Curiosum #5 – Son of Fortune – “Voodoo Pop”

Son of Fortune er en færøsk musiker og ”Voodoo Pop” er hans 2. album optaget i Nashville – som i den grad skaber en stemningsfuld færø-cana fornemmelse. Det bare at sige Hold øje med ham!”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.