DALI udgiver ny version af Jacob Dinesen’s ’Let the Hard Times Come’

"Endnu bedre lyd og nye numre løfter et i forvejen formidabelt album for feinschmeckere”

Fotograf: Pressefoto: Morten Rygaard

Sidste år udgav Jacob Dinesen albummet ”Let the Hard Times Come”.  Et album vi anmeldte i begejstrede vendinger her på siden og gav 5½ ud af 6 mulige skiver. Overskriften lød: “Stemmen og personligheden er tilbage I fokus – og sikrer det hidtil bedste JD album”

– uddybet i anmeldelsen med blandt andet følgende: ”Og skåret helt ind til benet så er dette det hidtil mest helstøbte Jacob Dinesen album. Det er lyden af manden og mennesket og sangeren Jacob Dinesen. Og mere kan man vel næppe forlange”

”Albummet er indspillet i det anerkendte Lundgaard Studios – og fremstår med en overvældende og klar lyd, så det rent faktisk føles som at Jacob Dinesen – og momentvis Jens Pilgaard på bas og Jesper Andersen på trommer – spiller i din dagligstue. En udsøgt fornøjelse – og rent ud sagt en “PLAY IT LOUD” LP!”

Men det KAN åbenbart blive bedre endnu! For nu i dag den 16. juli 2021 udkommer albummet i en ’remastered’ version – med nyt cover og booklet – og tilføjelsen ”The DALI edition”. Her mødes du af en endnu mere klar og skarpere lyd takket være et samarbejde med det danske Hi-Fi- og High-End-højtalerfirma DALI, der er skabt og grundlagt af Peter Lyngdorf, som også er HiFi Klubbens grundlægger.

De har før samarbejdet med Jacob Dinesen i forbindelse med tilblivelsen og udgivelsen af albummet ”The DALI CD Vol. 5” – der trods titlen i 2018 blev udsendt på både CD & LP – og indeholdt hele 17 numre med 17 vidt forskellige danske kunstnere lige fra Caroline Henderson til LIVESTRINGS via Thorbjørn Risager & The Black Tornados og Dúne. Præsenteret som en audiofil dobbelt-LP, hvor alle numre er indspillet eksklusivt til udgivelsen i Medley Studios med minimal brug af komprimering. Altså unik og velproduceret musik, der får alle kvaliteter frem i både pladespiller og anlæg. Pladen kan stadig købes og bruges typisk i HI-Fi klubbens butikker for at give dig de mest autentiske og nærværende musikoplevelser, når du skal vælge dine lydkilder.

Samme mindset står bag tilblivelsen af den nye udgave af ”Let the Hard Times Come” (The Dali Edition).  Og resultatet fornægter sig ikke – det ER en ekstraordinær udsøgt fornøjelse at skrue op for – og udskiftningerne i indholdet af numre har ikke svækket – rent faktisk må vi nu presse karakterskalaen til max, og give SEKS af SEKS mulig skiver!

I første omgang udkom ”Let the Hard Times Come” alene i fysisk format – altså på LP og CD. LP- udgaven med otte numre, mens CD-udgaven indeholdt yderligere to bonusnumre. “Roll with me” og “Beautiful Sight”. Albummet er dog her i 2021 kommet på diverse streaming tjenester.

Det gør ”The Dali edition” ikke – for DALI udgiver denne udgave til de lyttere, der ønsker den optimale lyd, og den finder du ikke i de komprimenterede lydfiler, som produceres til streaming tjenester. Det er og bliver to forskellige verdener af lyd, og det kan man så – hvis man skulle være i tvivl – selv opsøge nyt bevis på her.

CD-UDGAVE

Sammenligner man indholdet på de to udgaver, så er der stadig otte numre i LP-udgaven og ti numre på CD-udgaven. Nummeret ”Beautiful Sight” er stadig kun at finde på CD udgaven – ligesom nummeret ”Now I know” har ’overlevet’ her, mens det er væk fra ”The Dali Edition” i LP-udgaven, der til gengæld har fået tilføjet ”Roll with me”. Et nummer, der leveres i flot akustisk version, der mest af alt verificerer at det grundlæggende ’bare” er en velskrevet og god sang.

På både CD og LP er ”Hopeless lover” og ”Search for you” røget ud – selvom de bestemt havde deres hørbare berettigelse. Men de er heldigvis blevet erstattet af to andre numre ”Found It” og ”Torn Pride” . To numre, som virkelig skaber noget ”Nebraska” (Bruce Springsteen) stemning til albummet – og viser hvilken pondus, power, kant og karakter at Dinesen rummer vokalt.

”Found It” -er således ikke bare berusende god, den er nærmest ’be-Bruce-ende’ i sin rå og nøgne opsætning, blot med vokal og atmosfærisk Gretsch el-guitar som ledetråd. Et nummer om at have fundet DET, men også vide at det er vigtigt at være nysgerrig på mere. Og Jacob Dinesen gør nysgerrig på mere – ikke mindst forårsaget af hans mesterlige udgave af ”Torn Pride” – med en underliggende nynnende åbning , der har et dragende ”Mmm Mmm” så dybt at lignende ikke er hørt siden Crash Test Dummies med Brad Roberts i front hittede stort med ”Mmm Mmm Mmm Mmm”.  En mere end velskænket udgave med en veldoseret back-up fra bas og trommer, der samlet forfører en som lytter langt ind i det ”Promised land”, som Jacob Dinesen i sangen besynger , og som en selvfølge deler i respekt for  og med inspiration fra ”The Boss”.    

Når man kommer fra Tønder – og bor i Århus – så har man dog naturligt andre drømme  og håb end når man er en arbejdsmands søn fra New Jersey. Jacob Dinesen har derfor rigeligt med personlighed i sin sangskrivning, og er aldrig i nærheden af ’blot’ at lande som bedste bud på hele Danmarks svar på Bruce Springsteen. Han er SÅ meget mere end det.  

I forhold til den oprindelige udgave er der i den flotte booklet også tilføjet forord fra både DALI og fra Jacob Dinesen ligesom der er tilføjet en helt side med tekniske studie og instrument data. Dette er musik når det er bedst, en regulær helhedsoplevelse, til den nysgerrige lytter. I FOUND IT – håber mange andre gør det samme.    

Dinesen fejrede for nylig udgivelsen med en koncert på lageret hos DALI. Se resultatet her:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.