Daniel Lanois skaber håb og tro med nyt album

”Superproducer har igen begået et album, der lyder af en klassiker”

Fotograf: Mads Kornum

Canadiske Daniel Lanois vil nok for altid for de fleste mest være kendt for sit arbejde som mesterværks producer for navne som U2, Peter Gabriel, Robbie Robertson, Willie Nelson,  Bob Dylan, og Neville Brothers.

Men som soloartist har han også begået sig – som ofte uforudsigeligt – hvor det eksperimenterende har haft overtaget og været konstant grænsesøgende. Men de mere rendyrkede og stemningsmættede roots/rock album ”Acadie”  (1989), ”For the beauty of Wynona” (1993), og “Shine” (2003) fortjener alle med rette at blive kategoriseret, som lige så tidløse klassikere , som de album han har produceret for ovennævnte.     

Nu udgiver han sammen med sit nye Heavy Sun Orchestra (Rocco DeLuca, Johnny Shepherd, Jim Wilson) albummet ”Heavy Sun”, som igen viser en ny vej – nemlig den lige vej til en dyb og nærende kærlighed til gospelmusikken.

Albummet er lavet i denne mærkelige lockdown tid præget af den verdensomspændende COVID-19. Og det er den da også den der har fyldt i forhold til hvordan det endelige udtryk på denne plade skulle være. Om baggrunden for albummet og dens lyd udtalte Daniel Lanois i forbindelse med præsentationen af albummet således følgende:

“We want to lift people’s spirits with this music. It’s so easy to feel isolated right now, but we want everyone to feel included in what we’re doing. Our goal was to be a force for good with these songs. We wanted to remind people not to let the world steal their joy, to remind them that even during a global pandemic, it’s our responsibility to protect our spirits and find ways to keep on dancing, keep on singing, keep on teaching, keep on lovingi

Og ”Heavy Sun” er i den grad opløftende nyt. Et rigtigt stemningsorienteret lytte album – der virker fra første modtagelse på øregangen, men som vokser og løftes når man giver sig tid til at forsvinde helt ind i musikken med hovedtelefoner på. På alle 11 numre fornemmes det tydeligt hvordan både sjæle og den umiskendelige Daniel Lanois signaturlyd danser rytmisk hen over albummet. Det er derfor et album der med garanti vil tale mere til dem, der primært er fans af de tre ovennævnte album – og ikke så meget til hans mere ambient og elektronisk farvede album i de mellemliggende år.

Albummet udkom via hans eget selskab Maker Series digitalt den 19. marts og udgives senere på CD og LP (udgivelsesdatoer er endnu ikke meldt officielt ud)

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.