Dansk americana af absolut fineste slags på Mojo i KBH

”Mikkel Bøggild er gæst til månedens americana sessions”

Fotograf: Sven Levandowski

Som mange heldigvis allerede har opdaget gemmer Mojo Blues Bar i KBH på mange flere og anderledes oplevelser end ”bare” den traditionelle blåtonede blues.

Den første tirsdag i hver måned kører der f.eks. ”Americana Sessions” – med Kirsten Louise og MC Hansen som værter.

De overtog stafetten fra Nis Gaarde fra The Consolation, der i hele 5 år havde ledet konceptet under navnet ”Americana Tuesdays”, og skabt en velkoordinet scene for amerikansk roots- og country musik via arrangementerne.

Men når en ildsjæl træder til side, står der til tider en ny klar. Sådan var det heldigvis i dette tilfælde, hvor MC. Hansen valgte at videreføre konceptet med lidt småjusteringer. Hovedformålet er fortsat at præsentere herboende roots- og country-boys and girls og turnerende nordamerikanske sangskrivere indenfor til flerstemmig sang, country-licks og train songs, historefortælling og de fede rodfyldte sange.

Den 03.12.19 får “Americana Sessions” besøg af Mikkel Bøggild, som til daglig har en tilværelse som guitarist , sanger og sangskriver i Barrow, og i mange år var guitarist for Ester Brohus, Sko & Torp m.fl., ligesom han via eget studie Skraaplan Recording fungerer som producer, mixer m.v. Blandt meget andet har han i år f.eks. haft en væsentlig aktie i det flotte solo album fra Mike Andersen.  Og så har han også i år med Barrow udgivet en af årets absolut bedste danske roots-rock singler “Superheroes”

Denne første tirsdag aften i december vil altså stå i Americana musikkens tegn stærkt krydret af samspillet mellem Mikkel Bøggild og MC Hansen’s altid veloplagte orkester The Sentimentals.

Og hvem ved måske de også fortolker Bruce Springsteen lige så stærkt som Barrow gør det her :  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.