Dansk band tager nyt favntag på Surf rocken

”The Billy Surfs – lidt underligt – men i virkeligheden et magnetisk match”

Fotograf: PRESSEFOTO

Energifyldt surf-rock har vi ikke for meget af på den musikalske bredside herhjemme. Det er et nicheområde, som sjældent kommer uden for snævre engagerede kredse, der endda også ofte mest hælder mod fortidens koryfæer.

Men nu kaster danske The Billy Surfs – der består af Noah Rosanes (Guitar), Sara Broberg Jonsson (Vokal), Kristian Hybel (bas) og Johannes Gissel (trommer) – sig ud i et spændende og moderne take på Surf Rock med EP’en ”Shut Up”.

Egentligt en velvalgt titel, fordi de primært lader musikken tale, og blot iklæder den korte og enkelte vokale punchlines undervejs. Ep’en efterlader et reguleret virvar af indtryk og referencer – fra Dick Dale, til Blondie, Pulp Fiction, Bond film og Khruangbin – men underligt- og beundringsværdigt nok – lyder det alligevel aldrig helt som nogle af referencerne.

De har netop udsendt singlen ”Did We Match on Tinder” – og som en skribent, der har sin virkelighed placeret før Tinder og efter ”Love Me Tender” generationerne, er det ikke  ligefrem  en titel, der i sig selv skaber billeder. Men det gør musikken til gengæld – fuld af energi og tilsat fuldfede og dansable breaks og beats, og masser af guitar. Det lyder af et nummer, der kunne tænder de fleste fester omkring midnat – eller bare en musikglad aften.  

Om der er sammenhængskraft i mellem surf og sex skal jeg ikke kloge mig på, da jeg aldrig har været god til en af delene, men efterfølgende numre som ”Slow Blow” og ”Big Billy” lyder henad soundtracket til en ganske sjov og sexet aften. Aldrig for vulgært eller for voldsomt, men mere på en sanselig, saftholdig og svedig facon.    

The Billy Surfs præsenterer deres EP LIVE på fredag den 14.06.19 på Hotel Cecil kl. 20.30. Der er gratis entre.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.