Dansk dominans på ugens VINYL Top 40 liste

”Syret nok – Uffe Lorenzen går direkte ind som nr. 1”

Fotograf: PRESSEFOTO

De seks første pladser på Ugens Top 40 (uge 19) over solgte vinyl album tilhører så sandelig danske udgivelser.

Endda med to nyheder øverst. Gnags må tage til takke med en anden plads, mens Uffe Lorenzen lander sit nye solo album direkte på førstepladsen (og som nr. 15 på den samlede Top 40 album liste). Også Pede B har sit nye album ”Lilla Lounge” med som nr. 6 – og ind imellem ligger Claus Hempler, Kim Larsen og Sebastian. Men Ham den Lange når lige præcis med ind på Top 10 med sit nye album ”Krøllet sandstorm”, og sikrer derved 7 af de øverste 10 pladser til danske kunstnere.

I alt er der 20 ud af de 40 album på ugens liste, der er danske udgivelser. Det kan forhåbentligt berolige dem, der måske er blevet påvirket lidt af de insisterende sortseere eller hadprædikanter – der ofte klædt i six-pence eller spadseredragt – forsøger at overbevise om at dansk kultur og værdier er alvorligt truet af fremmede værdisæt og religioner.  Med næsen holdt neutralt og fordomsfrit i sporet er det her på Side 33 vores vurdering at dansk kulturliv rent faktisk har det så udmærket. Mange aktører evner rent faktisk med en kreativ og inkluderende tilgang og brug af bredt forgrenede fællesskaber, at både overleve og skabe på trods af de ofte trange økonomiske vilkår og betingelser uden for de mest bonede gulve.  

I det hele taget er der rent faktisk håb for andre end dommedagsformyndere at hente i ugens liste. Det kan også bemærkes at 15 ud af de 40 udgivelser er fra andre end de tre mastodonter på musikmarkedet – Sony, Warner og Universal. F.eks. er 6 album fra det store uafhængige nordiske selskab Playground Music.

Så nu hvor vi er i valgtider, så vælger vi at blive i en blomstrende forårsstemning – og laver en forsigtig konklusion for fuld musik. Der er håb at arbejde med – og der god plads til forskelligheder, hvis vi er nok der viser at det er det vi kan og vi vil!

Og som om det hele ikke var syret nok med Uffe Lorenzen som ugens etter, så er københavner syre-rockerne fra Papir også sneget sig ind som en nyhed som nr. 38, ligesom Elevatorfører holder sig inde på listen som nr. 31.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.