Dansk popsmed har fået svensk stjernedrys på ny single

”Heine har løftet ambitionsniveauet – og det med hjælp fra tidligere ABBA guitarist”

Fotograf: PRESSEFOTO

Heine Mindstrup er en musikalsk håndværker, der igennem mange år i alverdens festlige lag har spillet for noget nær gud, hvermand og dem et sted i mellem.   Men han er også en ambitiøs popsmed, der ikke nødvendigvis går så meget op i om folk kalder det danskpop eller dansktop.

Det hørte man første gang i duoen Blå Magi sammen med sangerinden Betina Pedersen – der udgav den stadig holdbare single ”Byens Hotel” i 2012.

Efterfølgende har han udgivet et par singler, der har gjort godt væsen af sig – primært på dansktopscenen. Heine vil dog helst ikke sættes i bås, som en del af en bestemt scene. For ham er det selve sangen – og formidlingen af den, der er det afgørende. Og med hans nyeste single ”De er ikke for sent” har han bestemt taget skridtet op i forhold til både sangskrivning og produktion.

Han har nemlig fået selveste Lasse Wellander til at medvirke. En guitarist, der i hjemlandet har noget der minder om legende status, ikke mindst for hans mangeårige samarbejde med Abba, Mats Ronander, Björn Skifs o.m.a. Om tilblivelsen af sangen fortæller Heine Mndstrup til Side 33:

”Jeg har skrevet sangen på akustisk guitar. Da den havde fået form i studiet, var det som om at den alligevel manglede noget. Jeg tænkte meget på et riff, eller tema, men kunne ikke knække koden på det.

 Jeg har altid elsket den svenske rock og pop kultur og alle de melodiske værker i gemmen tiden. Jeg vidste at guitaristen Lasse Wellander, havde lavet en del stærke guitar opgaver til Abba – både i studiet og med dem på verdens turné. Jeg fik ideen at kontakte ham og tænkte at jeg altid kun kunne få et nej.

Han ringede til mig og sagde at han pt ikke lavede så meget uden for pladeselskaberne, men da han hørte min sang, fik han lyst til at spille løse riff på den. Det endte så også med en fed intro og en smuk solo. Han har lavet sine guitar tracks i sit studie nord fra Stockholm, mens selve tracket er optaget i Lydstudierne 2300 S KBH.

Jeg sendte ham mit færdige resultat som han var glad for og ser frem til at besøge ham senere når Corona er i baggrunden.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.