Dansk video-premiere fra Thorbjørn Riasager & The Black Tornados

”Titelnummeret fra kommende album hylder fællesskabet”

Fotograf: Pressefoto af Christoffer Askman

Den 31.01.20 udkommer albummet ”COME ON IN” fra Thorbjørn Risager & The Black Tornado med en målsætning om at blæse bekymringerne bort.

Det syvende studiealbum fra bandet, der i over 15 år mere og mere markant har taget deres plads på ikke bare den danske, men også europæiske blues scene.

Og forklaringen er – udover en fabelagtig vokal og et altid velspillende, veloplagt og swingende orkester – at Thorbjørn Risager ikke bare dyrker smerten og melankolien i de blå toner, men også får festen og glæden frem i musikken – ofte tilsat en masse relaterede nuancer frem .

Den fordomsfri og fornyende tilgang til blues kan give sangene strejf af funk, gospel, soul,og rock ’n’ roll. Det afhænger altid af den enkelte sangs feeling og vilje.

I pressemeddelelsen udtrykker Risager det selv ganske præcist –  

”Nogle tror, at blues er trist, fordi den er opkaldt efter melankoliens farve og har sine rødder i musik spillet af slaverne i USA. Men man skal huske, at det var musik, man samlede sig om, når man havde fri fra strabadserne. Den opstod i festligt lag og var beregnet til at danse til. Den tradition vil jeg gerne være med til at løfte videre så man forløser problemerne via musikken og går hjem med et smil på læben.”

Og uddyber –

”Bluesen er min ventil. Og denne gang har jeg skrevet nogle sange om at være i tvivl om, hvorvidt jeg er det rette sted i mit liv. Der er dog noget grundlæggende i min sangskrivning, som søger mod lyset. Som handler om at bide tænderne sammen og sige: ’jeg skal nok komme videre’.”

Og videre er Thorbjørn Risager bestemt kommet med dette album. Vi kan garantere – der er noget at glæde sig til – noget tf danse til og noget at reflektere over.

Video til titelnummeret afspejler på bedste vis det samlende fællesskab og den glæde, som musik kan udløse. Nyd premieren på den herlige video der sender gode hilsner til både Olsen Banden og ZZ Top og en festlig lørdag aften lige her :

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.