Dark Social er et projekt, der giver både musik og mening – og følelsen af fællesskab

”Ny musikvideo er en af årets foreløbig bedste!”

Fotograf: PRESSEFOTO

Dark Social er et projekt – primært skabt af sanger og sangskriver Casper Noreen – med udgangspunkt i en idé om hvad vi kan udrette og skabe når vi står sammen som mennesker, og pakker ”se mig” kulturen lidt væk.

Konkret betyder det, at Casper Noreen, som sangskriver lader andre involvere og gerne tage kontrollen over sangene – og det medfører at hver enkelt sang kan lande hvor som helst på det store genre landkort. Det her handler nemlig ikke om Casper Noreen – eller om kassetænkning – det handler om selve den fælles skabelse – virkeliggjort ud fra ønsket om et stærk inkluderende tanke, om at det er det samlede resultat, der er det der tæller.

Til Side 33 fortæller han – ”Jeg, står som udgangspunkt som sangskriver, men det er absolut ikke noget der er fastlåst. Tanken er at sangene skal få deres liv gennem de projekter, der kommer til at omgive kommende singler. Således er vi også åbne for alle skriveformer i tillæg til de mange sange, der allerede arbejdes på i studiet og live. Alt bliver dog kommunikeret som DARK SOCIAL for at holde fokus på musikken frem for personerne bag”.

Vi kommer derfor ikke til at se Casper Noreen som ansigtet bag projektet. Han er ikke frontfigur, og optræder rent faktisk i Dark Social sammenhæng med maske eller i en anonymiseret billedfremstilling.    

Dark Social har netop udsendt en live-session video til nummeret ”Provocative” – der var en del af den digitale debut EP, der blev udsendt sidste år. På dette nummer har gruppen samarbejdet med True Gospel Singers – og fremført nummeret live i Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro i Kbh. Det er der blevet en gudesmuk video ud af – der matcher perfekt til den storhed, der lyser ud af det ellers mørklagte rock-nummer.

De foreløbige planer er at udgive en række nye singler over en periode. Den næste bliver ”Amsterdam”, som udkommer den 11.10 via Soundchest Records. Der er pt. ingen planer om et fuldlængde album. Forklaringen til det lyder fra Casper Noreen –

”Vi vil gerne kunne skabe kollektive sideprojekter omkring singlerne (præcis som med Provocative videoen). Vi har mange ideer, men er også meget åbne for alt der kommer udefra med et inkluderende budskab.”

Det er helt seriøst et usædvanligt spændende projekt Dark Social har gang i her – og det vil vi naturligvis følge med stor interesse her fra Side 33.

Foreløbig vil vi starte med at præsentere videoen til ”Provocative” lige her –

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.