Death Machine lever og ånder på nyt album

"Sætter smukt en ´70’er New Age Folk Feeling´i kredsløb anno 2019”

Fotograf: PRESSEFOTO

I morgen udkommer det tredje album fra danske Death Machine. Albummet har fået titlen ”Orbit” og viderefører den intense, nærværende og rummelige atmosfære fra de første par vellykkede og stadig stærkt lytteværdige album ”Cocoon” og ”Death Machine”.

For selvom navnet på bandet leder tankerne hen på nogle vi måske kan forvente at høre på Copenhell næste år, må vi en gang for alle fastslå – det kommer ikke til at ske. Death Machine er et helt andet sted. De er nærmere lyden af en 70’er præget folk fornemmelse, der nænsomt, intelligent og nytænkende er smeltet sammen med lyden af New Age klingende klange, som de blev født, der tilbage i start 80’erne.

Resultatet er stærkt vanedannende! Det fejres med tre eksklusive release-koncerter. På selve udgivelsesdagen 15.11. 19 på Stengade i København, dagen efter på Dexter i Odense og så den 22.11 på Radar i Århus. I starten af 2020 tager de så ud på en længere release-tour rundt i DK, Tyskland og Østrig. Logisk nok – for dette er musik uden lukkede grænser.

Der har været udsendt hele fire singler fra albummet – senest “Someday” og ikke overraskende er et par af dem taget godt imod på P6 Beat.

De fængende ambiente lydflader er skabt med spansk guitar, trædeorgel, kalimba, gamle synths og distortede tromboner, og i det hele taget vil der trods et generelt nedtonet tempo være masser af forskelligartede indtryk at gå på opdagelse i.

Death Machine er skabt af sanger og sangskriver Jesper Mogensen – og sangene er som udgangspunkt skrevet og indspillet hjemme i Jespers køkken. ‘Orbit’ handler om at være i kredsløb om noget, som man aldrig kommer i kontakt med. Det er billedet på det fremmedgjorte menneske, som er omdrejningspunktet for det gennemgående tema på Death Machines tredje album, der i sin grundtone simpelthen er som balsam for de billedskabende sanser på øregangen.

Er du i forvejen dus med et navn som Iron & Wine så vil Death Machine med overvejende sandsynlighed være en meget velkommen gæst i dit lytteunivers.

Anbefales helt uden omsvøb. Fyld roligt rummet med “Orbit” fra i morgen.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.