Debut EP fra Munin har både tænding og spænding

"Sanselige mængder af strøm og stemning"

Fotograf: PRESSEFOTO

Bag kunstnernavnet Munin finder man den 24-årige Rasmus Ravn, som er født og opvokset i Fredericia. Han har beskæftiget sig med musik i mere ti år, og han har blandt andet gået på det 3-årige MGK i Kolding, hvor han har studeret musikproduktion.

”Musik er en essentiel del af mit liv. Det er et universelt sprog, der taler til vores følelser – et sprog vi alle forstår på den ene eller anden måde. Det syntes jeg er ret magisk”– forklarer Rasmus om baggrunden for sit projekt, og tilføjer at navne som Jamie xx og AV AV AV er nogle af inspirationskilderne.

Virkelig X-factor

De erfaringer har han nu brugt til at skabe en debut EP med fire numre, der gennemgående har en behagelig hypnotiserende og bølgende fremdrift. Undervejs mærkes den slags rytmik, det drive og den energi, der til tider evner at gøre drømme til virkelighed – også på et dansegulv. Ikke mindst i ”Dreams”, der har Mille Katharina Hassenkam med på frydefuld vokal. Sidstnævnte var i øvrigt en del af gruppen Place on Earth, der i 2018 vandt TV-underholdningsprogrammet X-Factor DR1.

Munin leger ambitiøst indenfor ”house” genren, og det gør han godt og ved hjælp af de store synthesizere – vokalsamples – og ganske spændende melodier, der løfter den samlede lydside til noget, der bestemt lyder af mere end bare et ’sidekick’ til en ’gamer aften’ med vennerne.

Fire numre, der lover godt for det næste skridt, men som enkeltvis måske lige mangler det helt afgørende stød til at kunne ramme virkelig tungt og bredt, og til ikke bare forholdsvis smertefrit at smyge sig ind ad det ene øre, for blot at forsvinde ud af det andet.

DR P3 potentiale

Når det er sagt, så er det også fire numre, der hver især bestemt vinder ved genhør på grund de små finurlige detalje lag, der rent faktisk gemmer sig, og rummer den slags x-faktor, der kan få ligningen til at gå op. Og lur mig om ikke et nummer som ”Dreams” kunne skabe lidt leben og genlyd om den blev seriøst sendt i omdrejninger af f.eks. DR P3.

Anbefalingen herfra lyder, at ”Outside In” nydes bedst med hovedtelefoner – og uden at du er for fedtet med volume niveauet. Kort sagt – sku op – sæt strøm på – og kast dig ind i musikken, inden du dømmer den ude. Det er i øvrigt et helt gratis og velment generelt godt råd herfra, hvis du er nysgerrig på ny musik.     

Det drillesyge åbningsnummer ”Inside Out” har i øvrigt fået sig en billedside, som bestemt også er værd at tage med.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.