Den årlige Light of Day støttekoncert kan stadig overraske

”Henning Stærk spiller op sammen med hardrockerne Freddy & The Phantoms”  

Fotograf: Brian Selander

Vi nærmer os traditionernes tid. Nogle kan rende, andre er værd at støtte op omkring.

En af de traditioner, der i den grad er værd at støtte op omkring er den årlige støttekoncert LIGHT OF DAY – Copenhagen. Alt overskud fra koncerten går til Light Of Day Foundation, som siden 1998 har samlet millioner af kroner ind til Parkinsonforskning via disse støttekoncerter verden.

Musikeren Joe D’Urso har været med hele vejen – og har især på hjemmebanen New Jersey – hvor det hele startede, haft glæde af et stort musikalsk netværk, og gæsteoptrædener fra kapaciteter som Bruce Springsteen, Southside Johnny, Lucinda Williams, Jakob Dylan, Willie Nile, Jesse Malin og mange andre.

Men mindre kan gøre det, og disse støttekoncerter har alle de 5-6 gange, som jeg har set dem, budt på ret så betagende og minderige overraskelser, skabt på kryds og tværs af de mange forskellige artister, der har været med i årenes løb. For de folk, der går på scenen disse aftener, brænder for sagen, ligesom mange blandt publikum gør det. For en del af dem har det helt tæt inde på livet, hvordan det er at leve med en sygdom, der generelt får langt mere offentlig bevågenhed og opmærksomhed end som så mange andre alvorlige sygdomme.  

Joe D’Urso er også en naturlig del af dette års set-up sammen med sit Light of The Day Band og et solidt hold andre  amerikanske artister i form af James Maddock , Rob Dye, og Williams Honor. Sidstnævnte besøger for Danmark for første gang og er en etableret country-rock duo fra New Jersey, der sidste år udgav deres andet album.

Den danske musikscene repræsenteres af den albumaktuelle veteranrocker Henning Stærk, der giver en unik optræden, hvor han får backing af hardrockerne Freddy And The Phantoms, der iøvrigt også selv spiller et lille blåtonet set.

Aftenen vil desuden også byde på en kort Bruce Springsteen talk fra forfatteren Thomas Vilhelm samt en kunstauktion – til fordel for den gode sag.

Det hele foregår den 27. november på det stemningsfulde spillested Bartof Station på Frederiksberg med musikstart kl. 19.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.