Den syvende søn sætter alt på spil

"Peter Belli og Mathilde Falch er gæster på det kommende album"

Fotograf: PRESSEFOTO

”Hvem er det du venter på?” er spørgsmålet på den helt nye single fra Den Syvende Søn med Mathilde Falch som gæst.

Svarene kan sikkert være mange, men herfra vil bedste bud være, at jeg venter på alle dem, der endnu mangler at opdage, at Den Syvende Søn i Michel Belli har et frontfigur med en af landets absolut bedste og mest markante vokaler. Synes du at hørt noget lignende før, så er det nok bare fordi det bliver i familien. Karisma og klang bæres af Michel videre med stilsikker selvstændighed og stolthed.

Den Syvende Søn har hidtil begavet det musikalske landkort med tre langtidsholdbare og ganske anbefalelsesværdige album indenfor de seneste 10 år.  De spiller dansksproget og poetisk beat-rock, tilsat et psykedelisk twist og et energisk shout til ånden fra ‘the summer of love’.    

Ud over Michel Bellis karakteristiske vokal er det svært at overhøre brødrene Winbergs symbiotisk swingende bund, Mads Jensens orgel og tangenter, der både bryder op og samler ind og ikke mindst Mikkel Grues smagfulde og til tider ruskende og rivende guitarspil.

Det store kommercielle gennembrud har trods de åbenlyse kvaliteter ladet vente sig, men det forhindrer heldigvis ikke bandet i fortsat at vokse, og ikke mindst tro på at det kan betale sig at gøre sig umage, se frem, og til tider at sætte ”Alt på spil”. Netop det er titlen på det kommende album, der udkommer den 19. maj 2023 via Target Group. Udover Mathilde Falch er der blevet plads til gæsteoptræden af selveste Senior Belli.

Indspilningsprocessen har været markant anderledes end på de foregående plader. I stedet for at det hele skulle være hurtigt og effektivt på ægte rock and roll maner, har indspilningerne denne gang været en bevidst længerevarende proces. Det krævede fire ture i studiet i en periode fra april 2021 til august 2022 før det, som bandet selv kalder deres mest modne plade, faldt på plads.

Albummet er som forgængeren ‘Trods’ produceret af den ligeledes albumaktuelle Christian Ki, og besætningen er også den samme. Så det er en efterhånden sammentømret enhed, der nok engang er klar til møde deres loyale fanskare og forhåbentligt en masse nye lyttere med godt nyt.  

Foreløbig kan man udfylde ventetiden med de to singler, den allerede omtalte “Hvem er det du venter på” og så titelnummeret, der udkom i slutningen af januar.

PLAY IT LOUD!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.