Den tidligere Poco-guitarist Paul Cotton er død

”Sov fredeligt ind den 1. august – 78 år gammel”

Fotograf: PRESSEFOTO

Ifølge et opslag på Paul Cottons Facebook side er Paul Cotton død den 1. august. Uventet, men fredeligt.

Sangeren og sangskriveren var primært kendt for sin væsentlige rolle i country-rock bandet POCO, hvor han var med af to omgange. Først fra 1970 – til 1987, og igen fra 1991 til 2010, hvor han pludseligt forlod bandet – angiveligt på grund en økonomisk tvist med Rusty Young.

Paul Cotton spillede en af hovedrollerne i gruppens storhedstid i 70’erne, hvor han stod i front sammen med gruppens eneste gennemgående medlem igennem alle årene – Rusty Young.

Blandt andet skrev han nummeret ”Heart of the Night” fra gruppens bedst sælgende album ”Legend” fra 1978, ligesom han skrev titelnummeret til ”Indian Summer”, der udkom året før.  Han bidrog også til gruppens næstsidste studiealbum – ”Running Horse” fra 2002, hvor han blandt andet stod for det ganske lyttelækre titelnummer.

Han nåede også at udgive at udgive to album i slut 60’erne som bandleder for Illinois Speed ​​Press – samt tre solo album – det første ”Changing Horses” kom i 1990 og det seneste ”When the coast is clear” i 2004. I 2014 udsendte han dog også det selvfinansierede album ”100 % Paul Cotton” med genindspilninger af gamle sange.

I 2005 stod han på scenen sammen med POCO i Amager Bio og gav en særdeles minderig koncert – blandt andet med et par veloplagte udgaver af nogle af mine personlige POCO favoritter. Først og fremmest en skarpladt udgave af ”Under the Gun” – et nummer Paul Cotton havde leveret til albummet af samme navn fra 1980 – og så det underskønne ”Bad Weather” fra ”The Fire Inside” albummet, helt tilbage fra 1971.  

2021 har foreløbig været et skidt år for ‘the legacy of country-rock”. Den 14. april i år døde Rusty Young – 75 år gammel. Bandets fremtid er derfor noget usikker. Men fakta er at der i hjemlandet USA den 15.- og 16. oktober 2021 afholdes to mindekoncerter. Koncerterne afholdes i Wildwood Lodge. Et sted, der altid har haft en særlig plads i Rusty Youngs hjerte, lige siden POCO spillede deres første koncert her i oktober 2001. Det var nemlig også i den weekend, at han mødte Mary, som han blev gift med i 2004, og levede resten af sit liv med. Bandet har da også udgivet en live CD “The Wildwood Sessions” (2006).

Det er Mary Young, der i dag bestyrer forretningen POCO, og hun har helt naturligt fundet det passende at bringe alle Wildwood Lodge / Poco fans sammen igen i år for at dele deres kærlighed til bandet, musikken og til legenden om Rusty Young. Koncerterne vil blive spillet af trioen – Jack Sundrud, Rick Lonow og Tom Hampton – der var de tre, der sammen med Rusty Young udgjorde den (måske) sidste udgave af bandet.

Sidste studiealbum fra POCO er ”All fired Up” fra 2013. POCO – anført af Cotton og Young efterlader sig uomtvisteligt en sangskat, der fremstår lige så væsentlig, som den f.eks. Eagles stadig rejser rundt med. Æret været deres minder.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.