Denne uges vinyl hitliste emmer af nostalgi og gammelt nyt

"Pink Floyd tager første pladsen med 25 år gammelt album i jubilæumsudgave"

Fotograf: PRESSEFOTO

Albummet ”Division Bell” – det andet studie album fra Pink Floyd uden Roger Waters – men med David Gilmour i front, udkom i 1984 – og fik ikke mange rosende ord med på vejen. Det er næppe blevet bedre med tiden, men nu er det kommet i en 25 års jubilæums udgave, der uden tvivl er guf for samlere, og nok mest derfor er det i denne uge gået ind som nr. 1 på listen over mest solgte vinyl album i Danmark.

Lige efter følger ”gammelt nyt” fra i form af Neil Young + The Stray Gators ”Tuscaloosa”, som indeholder en live koncert fra 1973. Tredje pladsen tilgår en endnu mindre ung herre ved navn Bob Dylan – og udgivelsen BOOTLEG SERIES 5: BOB DYLAN LIVE 1975 – The Rolling Thunder Revue”, hvilket i høj grad nok kan tilskrives Netflix premieren på den roste Martin Scorcese  dokumentar om selvsamme tour.

Old boys holdet tager også ugens fjerde plads, men dog er der her tale om helt nyt materiale fra veteranerne i Laid Back, der i år har 40 års jubilæum. De lyder stadig, som dem selv – og det glæder helt sikkert mange. Og albummets titel kan næppe indramme indholdet meget bedre end med “Healing Feeling”.

Danske kunstnere er stadig godt repræsenteret i Top 10. Kim Larsen, Claus Hempler og Folkeklubben holder fast i deres placering i toppen, mens Uffe Lorenzen denne gang er røget ned som nr. 14.

Han er blandt andet overhalet af ugens største positive overraskelse på Top 20 – nemlig det andet solo album – “Humanworld” – fra engelske Peter Perrett – “Humanworld”. En mand, der i en kort periode i slut 70’erne og start 80’erne havde succes med punk-rock bandet The Only Ones, men siden måtte trække sig helt fra musikbranchen pga et vedvarende alvorligt stofmisbrug. På mirakuløs vis er han overlevet, og vendte i 2017 tilbage med det nærmest sensationelt vellykkede solo album “How the West was Won”. Rustik melodisk rock med new-wave og punk attitude, og en dreven tør vokal, der leder tanker mod Lou Reed og Willie Nile. Det nye album er ligesom det forrige lavet i samarbejde med sønnerne Jamie og Peter Jr. , og det bare at konstatere at de  sammen har begået et af halvårets helt store rock åbenbaringer.

Sting, der spiller på fredag den 21.06 på Teater pladsen i Holstebro i forbindelse med sin ”My songs”, har ikke helt fået sit publikum i omdrejninger. Der er således stadig billetter til koncerten, og albummet ”My Songs” med remix og nye versioner af tidligere udgivne numre, må nøjes med at debutere på plads nr. 19 på ugens liste.

Lidt bedre er det gået for Santana og hans nye ”Africa Speaks” album, der debuterer på listen som nr. 16. Albummet er produceret af Rick Rubin – og kombinerer på bedste vis world og latin-rock – og har på vokalsiden fantastiske verdensmusikalske bidrag – med den spanske sangerinde Buika, som den gennemgående frontfigur.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.