Der er 19 nye grunde til at tjekke vores ”Nordic” playliste

”Se også syv videoer til nye numre fra vores tre playlister - blandt andet ny video til den sidste sang John Prine indspillede"

Fotograf: Frank Nielsen

Solen skinner – og musikken spiller. Live scenerne åbner stille og roligt med en masse nye spændende kreative tiltag rundt omkring, alt imens nye udgivelser – både album og singler – udkommer i så stejl en kurve, som selv makkerparret Magnus Heunicke og Søren Brostrøm i topform ikke ville kunne knække.

Hele 19 sange på ”Nordic” listen har vi derfor søndag måtte sige farvel til – for at få plads til 19 nyheder fra vidt forskellige dele af primært den danske – men den også øvrige nordiske musikscene.

Sverige bidrager med tre af ugens absolut stærkeste nyheder. Først og fremmest er den næsten altid godt nyt når der er nyt fra den stemningsfulde og historiefortællende sangskriver Tomas Andersson Wij, og det gælder i høj grad også med hans nye single med titlen ”Högdalen Centrum”.

Så er der den uortodokse og charmerende banjopunk-folk-roots trio Baskery, der er ude med singlen ”The Fall”, mens Johan Airijoki er klar mere rodfyldt fjeld-rock med blues noter på sin nye single ”Får jag vara din kille”.  Et ægte hattrick af kvalitet fra det svenske.


Samtidig viser norske Malin Pettersen, at norsk blod og inspirationen fra amerikansk roots-country i den grad fungerer – og det er singlen ”Hometown” et vanedannende eksempel på.  Ligeledes norske Live Foyn Friis ved du heldigvis aldrig helt hvor du har – og senest har hun under bandnavnet LIIVE drejet på popnøglen og udsendt singlen ”Enough” – skrevet med henblik på Oslo Pride 2020.

Lidt mere mørkt og dystert – bliver det med færøske Fremmand, der med deres anden single ”Voin” virkelig sætter forventningerne i vejret hen imod deres kommende andet album. Der er mørkt og det er drilsk dragende – og dejligt anarkistisk på den konstruktive måde.

De tretten danske nyheder rummer som vanligt også alt godt fra hver hjørne af den musikalske palet  – og samlet hørt er der både lidt til  hoved, musikhjerte, og rytmisk udfoldelse.

Den mere elektronisk baserede pop-rock får ny energi via nye singler fra CICHOSZ, Aksglæde og Hugorm – mens den mere alternative/genre-krydsende del af indie pop/rocken får ny næring via godt nyt fra Undertekst, Barselona,  Wall to Wall, og Palace Winter feat. Lowly, mens Tempest Drive holder rockgryden i kog med deres fuldfede fængende titelnummer ”Color” til deres nye EP.

Så er der også tilført nyt fra den lovende R&B artist Bette, der fint flirter med jazzen på ”Fin regn” – mens Aske Jacoby med sin nye single ”Stephen Hawking” – kommer med et godt bud på hvad man får når man blander rock og disco – så bliver det til risco! Claus Funch holder sig til gengæld indenfor kendt terræn med en fin ny roots farvet single med kant – single, “Drugged Up Future World”. Sidst men en mindst er der smuk midsommer-folk fra SOLSORT i form af nummeret “Midsommerbålet” – med tekst og musik af B-Joe.På “Ro på” spillelisten er der tilføjet fire nyheder fra Simone Tang, Eivør, The Revivalists, og ikke mindst den sidste indspilning nogensinde med John Prine – singlen ”I Remember Everything”.    
På ”Rest of the world ” spillelisten er der kommet 15 nye numre med – heraf har The Jayhawks, Caleb Caudle, Ron Gallo, Neil Young, Bobby Bazini, Margo Price, Michael McDermott , Larkin Poe og Jamie McLean Band fået skiftet deres forrige nummer ud – med i de fleste tilfælde ét, der er endnu bedre. Alle kunstnere, der er meget mere end et enkelt singleudspil. Helt nye på listen er den første single fra forsangeren fra The Temperance MovementPhilip Seth Campbell – der stærkt fortolker ”Run Through the Jungle”, og et andet gammelt nummer i nye sexede gevandter – er et Underboss Remix af Marvin Gaye ”I Want You”.

Største nyhed er nok at Michael Stipe fra R.E.M. sammen med Big Red Machine viser tydelige og næstekærlige livstegn på den flotte single ”No Time for Love Like Now”.

Sidst men ikke mindst er den kraftfulde og karismatiske sangerinde Joan Osborne ude med nye powerfuld single – og power og vrede er der også tilbage i den gamle Styx forsanger Dennis De Young , der med albummet ”26 East, Vol1”  – lavet i tæt samarbejde med det tidligere Survivor medlem Frankie Sullivan, har leveret et comeback der viser  at alder heller ikke indenfor AOR er nogen hindring, så længe stemmeværket holder, og der stadig er sange at give af.

Men det nummer jeg personlig måske selv pt. er mest vild er det med den engelske duo Megatrain – der endnu kun har udsendt singler. Den nyeste ”Car crashes”  – er en både catchy og ganske iørefaldende – og alligevel dejlig uortodoks melodi – der har fart og finesse nok til at kunne blive et regulært sommerhit i en perfekt verden.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.