Der er ikke langt fra Aulum til Nashville

”Henrik Bank tager med smil endnu en dag som outsider”

Fotograf: PRESSEFOTO

Midtjyske Henrik Bank er heldigvis ikke typen, der altid lytter til sin bankmand. For det er ikke musikken, der hidtil har givet sangeren og sangskriveren smør på brødet. Til gengæld er han mand nok til at blive ved med at lave og udgive musik, og derved bidrage eksklusivt til en dansk musikscene, der har country-rock som en decideret mangelvare.  Især på et så professionelt udført og velskrevet plan som Henrik Bank har leveret det på med ujævne mellemrum siden 2014.  

Hans tone er nemlig skabt af, i og med Nashville – og især stærke relationer omkring miljøet – og så hans sangskriver samarbejde med hans fætter Rehné Bank Jensen.  

I morgen fredag den 26. januar udgiver Henrik Bank seneste skud på ’Nashville-Aulum’ linjen – singlen ”Another Day”.

Vi kan unikt for SIDE 33’s læsere præsentere VIDEOPREMIERE på en single, der er mere end ’just another love song’. Der gemmer sig nemlig en ganske personlig vinkel for fætrene Bank. En vinkel der nok alligevel kan genkendes af mange ligesindede. Henrik Bank fortæller til SIDE 33;

”Historien er fiktiv – men relaterer dybest set alligevel til begges personlighed. Ingen af os er de højtråbende typer, der nok skal sørge for at blive set – og nogle gange har det en ret høj pris. I sangen betyder det, at han sandsynligvis, måske, måske ikke får sit livs kærlighed – men hver eneste dag tager tilløb, mens tiden løber fra ham.

En psykolog ville helt sikkert kunne drage mange paralleller til hvordan mit liv – og sikkert også mange andres liv har artet sig. Både Rehné og jeg er begge godt gift – men på mange andre områder kan jeg sagtens skrive under på ting jeg har fortrudt i mit liv”  

Sangen ligger i naturlig forlængelse af hans debutalbum fra 2016, og den håndfuld singler han har udsendt siden da. En enkelt single ”Jeg forstår nu” var en afstikker til det danske sprog, men det var der en helt særlig årsag til; ”Det var en sang jeg skrev til min afdøde far – som jeg synes skulle ud på et sprog han ville have forstået – meget lidt rationelt – men der var en helt speciel betydning i netop sproget her”.

Nashville forbindelsen

Singlen udkom i 2020, og herefter var der stille omkring Henrik Bank indtil den svært iørefaldende og mere rockede ”Why Do I Love You”, der udkom digitalt sidste år. Og det var med dansk musikscenes ‘Konge af kor- og vital voksensang’ Ivan Pedersen på et velklingende kor. Den single lød rent faktisk som en henglemt Backseat klassiker. Nummeret var dog skrevet af fætrene Bank,  ligesom”Another Day” er det, og på vanlig vis er den blevet til med direkte forbindelse til  Nashville.

Vi bad Henrik Bank sætte ord på hvad det er med den Nashville forbindelse, der altså har været et tilbagevendende punkt siden 2016.

”Jeg valgte i sin tid Nashville affæren nødtvungent, efter mange forgæves forsøg på at samle et hold, som brændte for genren og som var tilgængelige – forstået på den måde at i USA kunne jeg vælge frit fra øverste hylde, hvor jeg her i Danmark skulle være heldig, hvis jeg kunne få fat i middelmådige musikere der til gengæld ingen erfaring havde med genren. Det var 2016 – og meget kan og har sikkert ændret sig, men jeg føler mig bare mega tryg i det jeg møder på den anden side af Atlanten.

Mit debutalbum og de efterfølgende par singler er optaget som en band-session – altså mere eller mindre 3-4 spil – og så måske lige et par ekstra guitar-takes og så er grundsporene i kassen.

Det giver en masse nerve og nærvær – men det giver også manglende fleksibilitet. Så da både økonomi og andre forhold gjorde at USA var et lukket land at komme til fysisk valgte jeg på de seneste indspilninger en mere langsommelig metode. Jeg fik kontakt med Simon Reid, en dygtig producer , som er bosiddende i Nashville – og sammen med ham har vi fundet melodien, om man så må sige”  

Arbejdsmetoden har været markant anderledes med mailkorrespondance hen over atlanten. Det fjerner måske noget af det umiddelbare, men det giver til gengæld tid til noget eftertænksomhed – og gøre tingene om, indtil man synes den er på plads. Og det har jeg haft stor fornøjelse af”

Det er både åbenlyst og åbenbart at Henrik Bank ikke gør noget halvt, og holder du af den slags musik som f.eks. Keith Urban, Richard Marx, Darius Rucker (Hootie & the Blowfish), Brad Paisley m.v.  præsenterer – og ja, selvfølgelig før omtalte Ivan Pedersen, der i øvrigt er en stor inspirationskilde for Henrik Bank, så går du altså ikke galt i byen med at lade Bank manden få lidt plads på din øregang. Og heldigvis er der meget mere på vej – også i forhold til aktivitet på livefronten.    

2’eren er i støbeskeen

”Jeg kan huske da jeg stod i studiet i Nashville første gang og tænkte. Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om det jeg laver hér. Jeg er megastolt over resultatet – ligegyldigt om det så kun bliver mig selv der kommer til at høre det. Jeg elsker processen, det at skabe musikken – så det er helt utænkeligt at der ikke kommer mere fra min kant.

Jeg har så mange singler ude (efter mit første album) at jeg tænker det snart er på tide at samle disse til et decideret album, selvfølgelig i forbindelse med en flok spritnye sange. Et realistisk bud er at der i sidste halvdel af 2023 er et album nr. 2 på vej.”

– Henrik Bank

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.