I år rockes der ved traditionerne

”Dansk Melodi Grand Prix 2023 melder alt klar trods mindre budget”

Fotograf: Maria Fremming

Så er det lige ved og næsten at den 53. udgave af Dansk Melodi Grand Prix går i luften, og som altid er det arrangeret af DR. Denne gang i tæt samarbejde med Arena Næstved, der et par dage før det store show på lørdag den 11. februar havde inviteret pressen indenfor.

Scenen fremstod stor og flot, og klar til en general prøve med publikums deltagelse lørdag eftermiddag. Dette for at sikre den sidste afpudsning, inden der er den store LIVE sending via DR 1 lørdag d. 11 februar  fra kl. 20.00. Showet indeholder 8 sange, der ventes at blive set og hørt af ca. en million danske tv-seere, der kan være med til at stemme med om hvem der skal repræsentere Danmark ved dette års internationale Melodi Grand Prix, der afholdes d. 13 maj i Liverpool.

DR har omkring 250 medarbejdere tilknyttet for at få denne produktion op at køre, samtidig med at Arena Næstved stiller med over 100 medarbejdere.

Som følge af budgetbesparelser har DR valgt at der ligesom sidste år kun er 8 sange med i dette års udgave af Dansk Melodi Grand prix. Til gengæld er der ikke sparet på sceneshowet. I spidsen for showet står tv-vært Tina Müller og komiker Heino Hansen, og sidstnævnte har ikke lagt skjul på hvor meget han glæder sig til at optræde i sin hjemby, der i disse år virkelig har opgraderet som en ganske bredtfavnende kulturby.

 De 8 sange, der er udvalgt har alle været offentligt tilgængelige i et stykke tid, og har uden tvivl hver deres forskellige kvaliteter. Kigger man på hvem, der står bag sangene, finder man en masse genkendelige navne som Thomas Buttenschøn, Chief 1, Lasse Storm, Tim Schou, Lasse Lindorff, mens artisterne mere har klang af nogle af morgendagens stjerner.

I løbet af showet bliver de 8 sange reduceret til 3 udelukkende på baggrund af seernes stemmer. De 3 finalister synger så derefter deres sang igen, og denne gang er der en Jury med, der sammen med seerne har til opgave at kåre vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2023

Rigtig mange mennesker har rigtig mange meninger og minder om Dansk Melodi Grand Prix, også hvad angår hvem der burde vinde. Kigger man til bookmakernes favorit er det sangen “I  Was Gonna Marry Him” med duoen Eyjaa, der stikker ud, men alt kan som bekendt ske i et Melodi Grand Prix. Ud af de 8 sange er der især en der skiller sig mærkbart ud fra de andre. Årets ’dark horse’ må således ubetinget være Nicklas Sonne med sangen ”Freedom”.

Nicklas Sonne er primært kendt fra bandet Defecto, der bl.a. har været opvarmning for Metallica og Rammstein samt optrådt  på nogle af Europas største metalfestivaler såsom Copenhell. Sidste år udgav han sit første solo album ”Resonance”, som GAFFA tildelte hele fem ud seks mulige stjerner og kaldte en ’Vidunderlig udansk kraftpræstation’.

Helt fra barnsben har guitaren og drømmen om at stå på scenen givet ham troen og energien til at forfølge sin drøm. “Freedom” er Nicklas Sonne bud på en rocket Melodi Grand Prix sang, der for første gang i dansk regi kobler den tunge guitarlyd med Melodi Grand Prix’ets grandiositet og store omkvæd. Nicklas Sonne er en af dansk metals største musikalske blæksprutter, og derfor er “Freedom” også en sang, hvor han både har komponeret, skrevet, indspillet, produceret og indsunget det hele fra bunden.

– Jeg er lige dele begejstret og benovet over, at folkene bag Melodi Grand Prix har taget chancen med mig, og den lyd jeg kommer med. Det bliver fantastisk fedt at skrue op og spille ‘Freedom’ for Danmark.

– Nicklas Sonne

Startrækkefølgen i Dansk Melodi Grand Prix 2023 er følgende:

1. Frederik Leopold – Stuck On You

2. EYJAA – I Was Gonna Marry Him

3. Micky Skeel – Glansbillede

4. maia maia – Beautiful Bullshit

5. Nicklas Sonne – Freedom

6. Mariyah LeBerg – Human

7. Søren Torpegaard Lund – Lige Her

8. Reiley – Breaking My Heart

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.