Det bliver Nashvildt igen til foråret  

”Ni danske byer kan vente fornemt besøg fra Nashville”

Fotograf: Maria Fremming

Siden 2019 har musiker og arrangør Stefan Mørk arbejdet benhårdt for at introducere koncertformen ’writers round’ for et dansk publikum via en Nashville Night koncertserie, der siden er blevet suppleret med en festival Nashville Nights International Songwriters Festival i 2021 og 2022.   

Der er grundlæggende tale om et koncept, hvor en gruppe sangskrivere, samlet i en cirkel eller på en række, skiftes til at spille nogle af de sange, som de har skrevet eller været med til at skrive, men som de oftest ikke har udgivet selv. I stedet er de i mange tilfælde blevet et regulært hit med andre artister.

En “writers round” er en intim, og helt unik mulighed for publikum, for at høre sangskriverne præsentere sine sange og fortælle historierne bag, samtidig med at de til tider involverer sig på kryds og tværs, som backingmusikere eller sangere for de andre på scenen.

Koncertserien Nashville Night har allerede gæstet Danmark i flere omgange, og har budt på masser af populære besøg fra nogle af de helt store og anerkendte sangskrivere fra Nashville.

Det gentages til foråret i 2023, hvor hele ni danske byer får besøg. Datoerne er fastlagt, og signalerer at spillestederne tror på konceptet, selv når der endnu ikke er endelige aftaler omkring hvilke artister, der kommer med på touren.  

Men det kunne måske være nogle af de Nashville artister, der gik på scenen til koncerten ‘Women Of Country Music’ på årets Nashville Nights International Songwriters Festival. Her kunne publikum opleve Jamie O’Nea, Jamie Floyd, Emma Zinck, Kensie Coppin, Allie Colleen, Kristen Kelly, Bridgette Tatum optræde på slap line med et kompetent dansk backing band. Sammen sugede de langsomt men sikkert et begejstret publikum helt hen til scenekanten med et show, der overrumplede mange ved at vise, at der også kan rockes igennem, selvom der står Nashville på visitkortet.

Som tidligere nævnt her på siden var det en festival, der var en kunstnerisk succes, med masser af nærvær og minderige musikalske oplevelser, men som også var ramt af et noget bekymrende fravær af publikum.  ’Boet’ er endnu ikke gjort op, og det er derfor også stadig uklart om der er et økonomisk grundlag til at videreføre festivalen på. Vi holder vejret, og krydser fingre.

Samtidig kan vi krydse fingre for at et festivalens helt store højdepunkter Dan Smalley vender tilbage til foråret – for han var om nogle en storyteller af guds nåde.

    ‘Women Of Country Music’

Fotos af Maria Fremming

    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.