Det hele er et spørgsmål om valg

"Side 33 vælger at lytte - vil du lytte med?"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Hvad er vigtigt for dig?. Hvad har værdi for dig? Hvad pisser dig af? Hvad eller hvem føler du pisser du dig?.

Alle disse spørgsmål – store som små, og tilhørende følelser er sangskrivere og lyrikere ofte unikt gode til at sætte ord på.

Så lad os nu lytte noget mere. Til dem. Til hinanden. Til noget mere forskelligt. Og lad os fra starten af være helt enige. Enige om, at enige bliver vi aldrig. For det ikke meningen. Musiksmag er subjektivt. Musiksmag er som selve livet foranderligt og forunderligt – og derfor et rasende godt samtaleemne (bare ikke under koncerten!).

En større engelsk forskningsrapport konkluderede for nogle år siden at musiksmagen gennemsnitligt dør hos folk når de bliver 33 år. Så skal de bare mindes svundne tider, med “alt det gode fra dengang”. Hvorfor ? De fleste vender jo heller ikke tilbage til lørdagskylling på menúen, bare fordi man husker den hyggelig middag hos Moster Madonna i 1986, hvor man fik hele tre stykker fra den fedtfulde foliebakke.

Musikverdenen udvikler sig hele tiden. Få opfinder den dybe tallerken igen. Men de skaber en nutid, baseret på erfaringer fra fortiden og bud på fremtiden. DERFOR skal vi blive ved med at være aktive lyttere.

Trofast kan man være i et ægteskab. Det behøver man ikke at være overfor ens yndlingsartist. Vi tænker ikke at hverken Anna, Sanne, Hanne, Lis, Lilholt eller Love Shop bliver fornærmede, hvis du også lige tager en frisk omgang med for eksempelvis  Humørekspressen, Martin Høybye, Hr. Hundebøl eller Haab.

Musikken er fri for os alle – hvis vi da kan finde den i en tid, hvor næsten alt gratis og til digital rådighed, og hvor kulturel public service prioriteres på nogenlunde samme niveau, som f.eks. mijløpolitik i en Trump regering.

Skal vi holde liv i vores eget musikalske jeg, i musikmiljøerne, i spillestederne m.v., så kræver det, at vi er flere , der tager et valg. Et aktivt valg. Det kræver, at vi ikke blot læner os tilbage og lader metervare musikken styre vanerne via forudbestemte playlister på uopfindsomme radiokanaler – og dybt kommercielle streaming tjenester.

Så sæt det indre kompas på N for nysgerrighed, Så lover vi her på Side 33 at sørge for at servere fristelser i linde strømme. Man kunne jo f.eks starte med at se nedenstående nyere videoer.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.