DET HELE STARTEDE PÅ ENGELSK

"50 ÅR MED SEBASTIANS DEBUTALBUM"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Februar 1971 udkom Sebastians første plade ‘The Goddess’ med i alt 11 engelsksprogede sange skrevet af ham selv optaget i Ivar Rosenbergs studie i Vanløse Bio og produceret af René Gosvig. Sebastian tog sig af vokalen, akustisk guitar og blokfløjte og fik derudover assistance fra stærke kort som Peer Frost (el guitar), Peter Ingemann (bas), Andrew John (piano, mellotron) og Carsten Smedegaard bag trommerne.

På ‘Babe, I Can Carry Your Tombstone’ overtages trommer og bas dog af Klaus Lauritsen og Viggo Happel. Det musikalske udtryk på Sebastians debut pendler mellem folk-rock, Singer-songwriter stil og det mere kontant rockede. Tekstsiden tager politiske og socialrealistiske emner op ud over de obligatoriske kærlighedsballader, hvilket egentlig minder meget om indholdet på de efterfølgende dansksprogede produktioner, der fra ‘Den store flugt’ (1972) gjorde Sebastian til en af de vigtigste og mest succesfulde kunstnere herhjemme.

Selskabet Triola udgav allerede i 1970 ‘Babe, I Can Carry Your Tombstone’ som single med ‘I Won’t Do It Mama’ på B-siden. ‘The Goddess’ klarede sig ganske pænt med et salg på omkring 10.000 eksemplarer. 1981 udkom opsamlingsalbummet ‘First Time Around’ med næsten hele ‘The Goddess’ i originaludgaven plus Sebastians øvrige engelsksprogede udgivelser herunder ‘Monkey’ og ‘Time For Loving’ fra ep’en ‘Lossepladsen bløder’ (1971).

Indholdet fra ‘First Time Around’ fandt senere vej til en cd-genudgivelse af ‘The Goddess’, der som de øvrige Sebastian-plader fra 70’erne ligeledes blev en del af bokssættet ‘Sangskatten vol. 1’, men denne gang i en helt tredje version med i alt 16 sange. Der er således lidt at gribe fat i for svorne fans af Sebastian, der bare må eje det hele.

Stort tillykke med de 50 år til Sebastians første udspil, der faktisk burde have været markeret med en jubilæumsudgave af den oprindelige version på vinyl eventuelt udvidet med en bonus disc inklusiv nye linernotes og yderligere info. Det ville vitterligt have tjent en sangsmed af Sebastians kaliber til ære. Af og til virker det som om, de ansvarlige i pladebranchen sover i timen. Ærgerligt, dog kan visse rettighedsspørgsmål besværliggøre sådanne lanceringer, men alligevel.

BONUS INFO:

71-årige Sebastian – som i øvrigt er døbt Knud Torben Grabow Christensen – men tog sit kunstnernavn på opfordring fra radiojournalisten Palle Aarslev fra P3 – tager her i 2021 på 50-års jubilæumsturne med en imponerende hold bestående af af guitarist Nils Henriksen, der har været en del af alle Sebastians bands siden 1973, samt Michael Friis (bas og kapelmester), Klaus Menzer (trommer), Perry Stenbäck (guitar m.m), Misen Groth (sang), Gry Harrit (sang), Anne Seier (sang og perkussion) og Peter Dencker (keyboards, harmonika, m.m.).

Selvsamme hold som man kan høre på live albummet ”LIVE – hele vejen” der udkom sidste år. Et album du med garanti – alt til trods – stadig kan bestille hos din lokale pladepusher – trods den aktuelle nedlukning.

Nedlukningen gjorde dog at turnéen , der skulle være skudt i gang i slutningen af Januar, som alt andet blev udskudt. Planen er nu – om alt går vel, og spillestederne kan genåbnes, at der er turnestart den 14.04 i Portalen i Greve.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.