Det hverken let at være nogen ….eller spille van dango

”Babylove & the van Dangos kæmper videre med ny smittende single og en video med gode minder”

Fotograf: Pressefoto (fra Babylove & the Van Dangos Facebook Side)

Overskriften refererer jo i sit mindset naturligvis til Dan Turell – og hans skarpe og tidløse tekst ”For meget, mand” fra albummet Dan Turell & Sølvstjernerne (1978).

Det udsagn – “Det ikke let at være nogen” – har næppe i nyere tid haft mere grobund end i disse tider. Det ér bare ikke let at være nogen, og da slet ikke at være en musiker eller et band, der lever af og for at levere sin ’vare’ på LIVE scenerne. Og slet ikke hvis det ikke er en ’metervare’ man turnerer rundt med. Men som Babylove & the van Dangos tørt konstaterer – ”Når udfordringerne er hårdest, er kampånden størst”

Knap 1000 koncerter er det blevet til for det seks mand store band – med den karismatiske Daniel Broman i front – og de har med stor succes turneret rundt om i Europa og i Asien  – og her til lands har de toppet med at spille sikre hjemmesejre hjem på både Roskilde Festival, SMUKFEST og SPOT festival – ligesom de også har hevet nogle Danish Music Awards til sig i årenes løb. Derudover er det blevet til i alt seks studiealbum, fra album debut i 2005 – og til det seneste – og stadig ganske anbefalelsesværdige –  ”The Golden Cage” fra 2019.

Så de har bestemt gjort sit i den hårde kamp det er at udbrede deres altid smittende skandinaviske bud på jamaicansk ska og rocksteady-musik. Det slags inviteres dog meget sjældent ind i offentlig dansk radio eller TV. Ska musik eksisterer reelt ikke i TV verdenen og på DR Radio har de angiveligt opfattelsen af at de så rigeligt tilfredsstiller deres lytteres hang til ska ved fortsat at have Madness 1982 hit “Our House” i forholdsvis stabil rotation! Ja, sådan er verden så forunderlig!

Derfor lever et band som Babylove & the van Dangos bedst ude i virkeligheden, hvor de kan møde de mange mennesker, der rent faktisk tændes og glædes ved deres musik – og ved ska musik generelt. Men de møder har jo mødt en del udfordringer indenfor det sidste år, hvor COVID-19 jo desværre har hevet selve livet ud af så meget musik.

Men kampånden er som nævnt intakt, og det markerer bandet i dag med singleudgivelsen ”Soldiering On” og tilhørende video. I pressemeddelelsen fremgår følgende om singlen :

””Soldiering On” handler om at tage et valg – om at blive ved! Selvom det kan være hårdt og uoverskueligt – og især for tiden – så insisterer Babylove & the van Dangos på at bringe musikken ud til fansene over hele verden. Bandet har netop fået aflyst deres Danmarksturnéen med koncerter på bl.a. Vega, Stars og Godset. Indtil der opstår den mindste chance for at komme ud og spille under forsvarlige forhold, så minder singlen “Soldiering On” om, at der skal mere til for at stoppe “the soldiers of ska and rocksteady”.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.