Det klæder bestemt Select Captain at være helt ’stripped’

”5 sange fra seneste i album er indspillet i mere enkle, akustiske versioner – og er ude som ny EP”

Fotograf: Maria Fremming

En dyb dragende vokal og nogle fine fritsvævende atmosfæriske anslag giver fem numre fra sidste års flotte ”Comes in Waves” nye smukke klæder – selvom om de er blevet ”Stripped”. EP’en ”Comes In Waves – stripped” er ude digitalt i dag den 25. juni.     

Select Captain består nu om dage i sin grundform af Kristian Gaarskjær og Søren Vestergaard. Tidligere var de et femmands band, men de blev barberet ned til en duo i forbindelse med tilblivelsen af omtalte “Comes in Waves” album. Og på en måde har det fortættet udtrykket og gjort det endnu mere personligt – og alligevel også mere inddragende. Man føler sig lukket ind til disse sange. Man kommer helt tæt på.  På sange der kan og vil noget.

LIVE vil de ofte være ledsaget af Johannes Gissel på trommer, men LIVE har de også ofte fungeret glimrende blot som en duo. Den erfaring har de tydeligvis taget med på de fem numre, der mest af alt kom ud af corona frustrationer uden noget at tage sig til. Så igen – noget godt er der da trods alt kommet ud af dette lange COVID-19 mareridt.

Den skumringsfulde og sfæriske fornemmelse for folk med ambient noter er båret af nogle gedigne velskrevne sange, der formår at ’shine’ sagte og bide sig fast under huden. For også i disse mere nænsomme og minimalistiske udgaver, rummes de der små effektive lag, der i sig selv kan løfte en sang. Det virker ikke mindst på ”The Train” og ”How Does It Feel” – to nydelsesfulde numre, der måske har stået lidt for meget i skyggen af albummets i øvrigt ganske fine singleudspil.

Helhedsindtrykket holder – og giver lyst til at trykke ”spil igen” – og det skyldes altså primært tre ting. Det er dels de meget vedkommende sange, og så er der Kristian Gaarskjærs mørke maskuline vokal, der bare bliver ved med at vokse, og så er der sidst men ikke mindst den aldeles sanselige og sindrige stemning, som Søren Vestergaards mesterlige evner som billedskabende lydsnedker giver.

At han har DET i sig kan efterhånden ikke overraske, og slet efter hans desværre alt for oversete instrumentale solodebut ”The Original Soundtrack For A Movie Yet To Be Made”, der blev udgivet under navnet S. Vestergaard tidligere på året. Find anmeldelse her på siden.  

Hans evner som producer og session musiker har også været i brug på den nye dejlige dansksprogede EP fra Dorthe Gerlach, og så er han også med omkring det yderst talentfulde dream-folk-pop band HAAB, der i dag har udsendt deres sjette single på 2 år – nummeret ”Tired”     

Nogle vil sikkert få stærke associationer til First Aid Kit når de hører den, mens andre ’bare vil rammes af et blidt, luftigt, drømmende og svævende lydunivers – og en eftertænksom sang, der har som mål at give en stor krammer til alle, der nogle gange bliver lidt træt af den verden, hvor alle helst skal være på 24-7 .

’’Sangen Tired er en personlig beretning om at være introvert og blive træt, samt overvældet af verden udenfor. Somme tider bliver det hele bare for meget, og jeg vil helst bare grave mig ned i min egen lille hule’’ – beretter sanger og sangskriver Hannah Sommer ifølge pressematerialet – og fortsætter:  .

’’Nogle gange kan jeg bare blive så frustreret over at være til i verden. Jeg bliver overstimuleret og træt, hvis jeg har været for socialt aktiv i noget tid. Så bliver jeg nødt til at vende hjem og samle kræfter og fordøje alle indtryk. Det er en side af mig selv som jeg er blevet nødt til at acceptere, og i stedet se det som en styrke, da det tvinger til at kigge indad og mærke efter. Det tror jeg vi alle kan have brug for og gavn af’’.

Det kan vi så ganske givet følge hende i, og hun skal derfor have tak for – sammen med sit band og med Søren Vestergaard som producer, at sende en velment vellydende musikalsk krammer ud til rotation i sommerlandet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.