Det så fint – at det skal ses og høres

"Kasper Søegaard er klar til tiden med ny single"

Fotograf: PRESSEFOTO

Den anerkendte radio-dokumentarist og journalist Kasper Søegaard har i mange år haft musikken som en passioneret sidegesjæft, men nu sætter han for alvor fokus på sine evner som sanger og samfundskritisk sangskriver.

Det er i årenes løb hidtil blot blevet til et par singleudspil –  senest den dejligt melodiøse og kradsbørstige Mister Corydon i 2016. Men nu er han gået sammen med produceren Søren Vestergaard, der blandt andet har produceret Pernille Rosendahl, Hush, Aksglæde, Peter Wangel og selv er en del af duoen Select Captain, om at skabe et debutalbum af den slags, der vil mere end hygge og underholde.

Kasper Søegaard og Søren Vestergaard har kendt hinanden i mange år, men først nu krydses deres veje for alvor omkring arbejdet med de nye sange.

Materiale til tre album

”Det er det bedste der er sket for mig i mange år i forhold til musikken. Jeg har prøvet materialet af i forskellige sammenhænge, droppet det og været i tvivl om, hvorvidt det overhovedet var noget, jeg skulle arbejde videre med.

Men Søren har set numrene på en helt ny måde og farvet dem i en stærk retning. Vores samarbejde er fuldstændig intuitivt og legende ind i numrene. Ting prøves af og vi arbejder intenst, koncentreret og hurtigt, når vi er i musikken i studiet. Vi kommer til at arbejde sammen i mange år – i første omgang ligger der sange og numre til tre albums, som vi skal i gang med” fortæller Kasper Søegaard.

Den første single Det’ Så Fint udkom i går den 17. marts sammen med en tilhørende video. Det er et nummer, der rammer direkte ned i livet som par med børn, hjem og dagligdagslogistik.

”Man forsvinder så let fra hinanden midt i virvaret” forklarer Kasper Søegaard. Albummet er derfor et forsøg på at ramme tidens temaer ind og første hug handler om parforhold, der ifølge musikeren er under angreb fra hundrede sider.

”Midt i arbejdet med sangene til albummet kom den her tekst pludselig flyvende ind lidt tilfældigt. Jeg skriver samtidsregistrerende og mit fokus er rettet ret skarpt på en række problemer, som vi slås med politisk. Krig, energikrise, managementkultur og markedstanke i det offentlige, ledelseskrise, et arbejdsmarked på speed, stress og så videre. Men så meldte en god ven afbud til en aftale, fordi han var gået helt død i en hverdag med børn og kæreste og sætningen ”tiden stjæler hvert eneste minut” fløj ud og sangen skrev sig selv,” fortsætter Kasper Søegaard.

Ingen kan undgå at fejle

Det med parforhold, børn og familielogistik kender han selv så fint fra sin base i landsbyen Valløby på Stevns, hvor han bor med sin hustru og to børn på henholdsvis 8 og 11 år. Efter en del år i København og Roskilde tog de springet og rykkede på landet. Her er ro, lys og mørke, skoven og kysten. Men der er også skolebørn, transport, fritidsaktiviteter og familietid, der stjæler tiden. Og så bliver ens egen tid og den man har med sin partner presset.

Der er så mange balancer, krav og forventninger, som man skal deale med. Tiden er hektisk, og vi har selv et ansvar for at mærke efter og sætte tempo, tilgange og forventninger, så vi kan følge med. Jeg siger af og til vores børn, at der ret sikkert vil være ting ved mig, som de som voksne vil se kritisk tilbage på. Jeg skælder måske for meget ud i perioder eller er ikke altid så nærværende, som jeg bør være. Det kan også være, at de ikke lærer alt om husholdning, ernæring eller hvordan man bygger en fuglekasse af mig. Den læring må de så hente ude i byen. Til gengæld får de noget andet. At være forældre er ikke at være komplet. Det er en livslang gensidig bekymring og kærlighedserklæring – og det er da absurd, hvis man tror, man kan undgå at fejle i den sammenhæng. Kunsten er at gøre det så godt man kan, og så at lade være med at banke sig selv så hårdt i hovedet, når det går galt. Og midt i det hele må man forsøge at finde plads og tid til at være nærværende med sin partner. Det er ikke nemt,” siger Kasper Søegaard.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.