Det spiller i og omkring VEGA

”Aktuelt pladeprojekt, og nyt lys til tændt og tæt 2023 program”

Krisen i det kulturelle Danmark er til at få øje på. Men det er også klart, at det ikke er et entydigt billede.

Der er heldigvis stadig et stort og købestærkt koncertpublikum rundt omkring. Mange spillesteder rundt om i landet gør sig dygtigt umage med at præsentere meget andet end Tordenskjolds soldater. Desværre er det også årsagen til, at mange steder mærker faldende besøgstal, fordi en del oplever, at publikum her i krisetider mere vælger de sikre kort, og pakker nysgerrigheden lidt væk.

Det gælder dog ikke det publikum, der gæster VEGA i København. Det ikoniske ’Folkets hus’ rummer hele tre scener, den intime Ideal Bar, den lidt større Lille Vega sal med plads til 500 stående gæster, og så Store Vega, der kan samle over 1500 stående publikummer. Generelt er folk strømmet til stedets koncerter i 2022, og det i en grad, der nærmest har overvældet stedets nye kommunikationschef Søren Gaden.

”2022 var året, hvor jeg startede i VEGA, der efter to år med delvis nedlukning pga. Covid-19 endelig kunne slå dørene op for publikum igen. Og sikken et år det blev.”

– Søren Gaden

En succes, der er baseret på musikprogram, der i sjælden høj grad kommer rundt i alle hjørner indenfor den rytmiske musik, og derved kan tiltrække stort set alle aldersgrupper. Samtidig præsenteres det i omgivelser, der er særegne, og som hovedregel altid giver en god lytteoplevelse. Senest har VEGA så også opgraderet på lysfronten, hvor der er monteret nyt lys i både Lille og Store Vega. Så også på den front er de nu med helt i forreste linje.

Stedet har ry for rettidig fokus på både danske og udenlandske navne, og evner ofte at booke, de navne, der ofte kort tid efter vokser ud af VEGA’s forskellige scenestørrelser.

Det er en ret vanvittig liste af navne VEGA har haft på programmet i årenes løb, og langt hovedparten har været artister, der langt fra har toppet endnu. F.eks. har George Ezra og Fontaines D.C spillet i Ideal Bar, Moby og Maroon 5 har været en tur omkring Lille Vega, og Coldplay og Adele har spillet i Store Vega.

I fredags tog VEGA hul på 2023 med danske PIL i en udsolgt Store VEGA. Ganske imponerende.

Det er resten af årets program nu også – masser af gode danske navne i alle genrer – Eee Gee, Selina Gin, Ganger, Swan Lee, Dopha, Blaue Blume, Sys Bjerre, Tomas Høffding, Junkyard Drive, Johan Kolstrup, Vilma, The Desoto Caucus – bare for at nævne et lille udvalg fra det første halve år i 2023 kalenderen.

Indenfor samme tidsrum kan man opleve udenlandske navne som Jose Gonzales, Weyes Blood, Accept, Dina Ögon, The Kooks og Macklemore. Alle disse koncerter der dog allerede er udsolgt. Men til gengæld er der meget andet at vælge imellem, og der er stadig billetter at hente til f.eks. Wallows, Old Sea Brigade, The Black Angels, Whitney, The Mission, Lowly og Sticky Fingers.

Sidstnævnte band – der er fra Australien – spiller en ganske original og overbevisende kombination af rock, alternative, reggae og psykedelisk – og er allerede et af hjemlandets mest populære band. Lad mig gætte på at de meget hurtigt vokser til venues langt større end VEGA. Så hermed varmt anbefalet hvis du til opturs rock med ekstra fyld og farver.  

Pladerelease og mini-fællessangskoncert

Er du til de gratis glæder, så er der også noget at hente i VEGA. Der er nemlig den 24. januar pladerelease og mini-fællessangskoncert med Sangskattens husorkester.

Og bag det lidt neutrale orkester navn finder du nogle af landets bedst sangere og musikere; Nikolaj Muldkjær; kapelmester, guitar, vokal, Søren Koch (The Beatophonics, The Zombies) guitar, bas, vokal, Nikolaj Busk (Dreamers Circus) klaver, harmonika, Maria Martine Jagd (Marc Facchini, Kira Skov m.fl.) violin, Maja Aarøe Freese (Vesselil); cello, vokal, Sys Bjerre; vokal og Ida Wenøe; vokal.

Om arrangementet skriver VEGA i sin præsentation af arrangementet, der afvikles fra kl. 16 til 18.

”Efter tre år takker VEGAs fællessangsprojekt Sangskatten af. Meget fællessang er løbet i åen siden VEGA første gang tog fællessangen til sig og hyldede dansk sangskat i Store VEGA i 2015. De sidste tre år har Sangskatten rejst Danmark tyndt med sanghæfter fyldt til randen med nye og gamle sange fra den store danske sangskat. Vi har budt op til fællessang og sunget med danskerne fra sund til klit. Vi er gået på opdagelse, har leget og udforsket den danske sangskat og fællesskabet i at synge sammen.

Med alle vores minder og erfaringer har vi skabt albummet ’VEGA hylder dansk sangskat’. Vi har valgt nogle af vores sangfavoritter som vi har arbejdet med over perioden. Vi har fundet en vega’sk sangskat-lyd og prøvede at lave opdaterede og mere moderne versioner af ældre sange, samt sange som måske var ved at blive glemt eller som bare trængte til at blive støvet af og sunget igen.

Med denne udgivelse takker vi i Sangskatten af for nu, takker alle som gjorde det muligt og præsenterer ’VEGA hylder dansk sangskat’ med en minikoncert, hvor der naturligvis vil være mulighed for at synge med”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.