Det tegner godt for OrgelDuo

"Tjek Danmarks uncool svar på Gorillaz med jazz hands"

Fotograf: PRESSEFOTO

I går holdt OrgelDuo – der består af Daniel Sommer på trommer og Simon Eskildsen på orgel – release koncert for deres debutalbum ”Hr & Fru Orgelduo Travel the World” i det hyggelige Karens Minde Kulturhus i KBH S.

Duoen har været en god Århus historie i nogle år, hvor de efter sigende ofte LIVE har skabt en fest af karat. Begge musikere er uddannet på rytmekonservatoriet i Århus, og spiller med mange andre musikere i andre sammenhænge. Daniel Sommer udgav blandt andet sidste år albummet ”Willow” sammen med Live Foyn Friis, og Nikolaj Hess og Anders “AC” Christensen – og Simon Eskildsen har bl.a. udgivet et trio album i eget navn og et par album sammen med AddisAbabaBand.

Engang imellem har de dog behov for bare at lege frit – og OrgelDuo er deres fælles legeplads. Basis er orgel og trommer, og så kommer gæster – på albummet fire blæsere – i går til koncerten – guitaristen Mads Nørgaard fra The Orgelheimers – med bidrag undervejs. Trods det at legen er udgangspunktet bliver det aldrig corny eller kitch – eller barnligt for den sags skyld. Det svinger, og det sætter gang i både humørbarometer, hofteskåle og ”hold da nu op”-udtryk.

Simon Eskildsen lever til dagligt af at være illustrator, og måske derfor har den vanvittige idé at udgive en vinyl med instrumental jazz og et 50 tiders tegneseriehæfte slet ikke været så langt væk.

Resultatet er overvældende flot. En art af Gorillaz møder The Simpsons, og sød musik er opstået til rejsen.Side 33 har helt klart fået sig et par nye rejsekammerater – og et nyt soundtrack til de stunder, hvor man som voksen også bare har brug for at lege lidt med virkeligheden – eller måske tanken om at kunne flygte fra den. Og det helt uden skelen til om det her nu er jazz eller ej. Vi kunne også bare vælge at kalde det musik på solenergi.

Fakta er at når OrgelDuo tager på deres ”Caribbean Cruise” eller når de går ”All Inclusive”, så er det svært ikke at være på. Sidstnævnte nummer i går udvidet med omtalte Mads Nørgaard i en lang forlystelsessyg jam udgave, der gav denne skribent glade minder om da de amerikanske jam-konger fra Phish indtog Den Grå Hal på Christiania tre dage i træk i 1998.

Lørdag holder de et nyt release party i hjembyen Århus på HeadQuarters. Hvad de har af overraskelser i ærmet der vides ikke, men vi ved at den der var der i går, var afsløringen af et nyt samarbejde med Ham Den Lange, der improviserede to stærke numre med et fedt og alfaderligt flow. Så vi vil da varmt anbefale at kigge forbi hvis man er på de kanter, og samtidig anbefale at få købt den lækre vinyl incl. tegneserie. Den er blot trykt i 300 eksemplarer, og den både mærkes og lyder, som et latent samleobjekt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.