Dobbelt-up VIDEOPREMIERE fra Karen Troldborg

"Den levende lyd af drømmenes dansende sprog"

I en tid, hvor det meste handler om tempo, trend, timing og algoritme styrede lydtapeter – ja, så er det helt befriende at blive vækket lidt fra virkeligheden og præsenteret for noget HELT ANDET. Og det er præcis hvad Karen Troldborg udgivelsen ”72” er.

Den indeholder 10 numre med musik, der isoleret set ikke ’bare’ er en udgivelse, men en del af noget større. ”72” er nemlig et tredelt projekt – der er skabt på baggrund af 400 drømte drømme, som er oversat til en digtsamling, en installation og et digitalt album.

Digtsamlingen er projektets kerne, og blev udgivet sidste år i forbindelse med LiteratureXchangefestivallen, der blev afholdt på Dokk1 i Århus. Her kunne man også se 72-Installationen, der består af en gammel postreol og 72 ALPO-stempler. Installationen genfortolker stempelformatet og placerer noget indre dér, hvor man normalt plejer at læse noget ydre; Titel, stilling, kontaktoplysning etc.

Siden fulgte det digitale album, der kræver samme opmærksomhed som en digtsamling eller en dokumentarfilm, hvis man søger det fulde udbytte. Gør du det får du med garanti også både udvidet din horisont og hentet noget balsam til sjælen.

Karen Troldborg har en ekspressiv vokal, hvor ordenes energi tydeligvis får lov at påvirke stemmens udtryk. Det gør indtryk, og giver lyst til at følge med, også der hvor man måske er ved at stå af når drømmetydningen svigter på øregangen.

Musikalsk er det smukt, sanseligt og søgende , skabt som en blanding af kunstmusik og ganske tilgængelig lyrik baseret singer/songwriter melodier. Fremført af professionelle kræfter, der evner at få musikken til at løfte hver enkelt ord, så det mærkes som en eksistentiel følelse i selve nuet.   

Karen Troldborg har da også lagt 8 års sjælsøgning, omhu, og kærlighed i projektet, der ligger i fin forlængelse af hendes succesfulde album og digtsamling Over Revet Langt Ude, der handlede om sorg. Et langtidsholdbart album, der udkom i 2017, men som Karen har turneret med lige siden; både solo og med strygekvartetten Who Killed Bambi.

“72” burde have samme potentiale.

”Albummet er skabt på baggrund af en dyb nysgerrighed på det indre liv og de billeder, der konstant kværner inde bag øjenlågene i drømmende tilstand, som i vågen.”

– Karen Troldborg

Musikkens kerne er klaver, trommer, vokal og kor.  Sangene er arrangeret i samarbejde med den udtryksfulde trommeslager Eddi Jarl (Kutimangos, Barrow, Vestbo Trio, Lars Lilholt) og producer August Wanngren (Wildbirds And Peacedrums, Efterklang, Fallulah, Marius Neset).

Det er skiftevis dragende, dulmende  og dramatisk. ”72” inviterer publikum ind i drømmenes kraftfulde verden med et budskab om, at vores drømme indeholder ressourcer, der kan bruges i det vågne, bevidste liv.

Det publikum var til stede ved udgivelses-koncerterne i den gamle værkstedshal i Gl. Rye. Det blev heldigvis foreviget, og er nu udgivet som to flotte og fængende LIVE-Session videoer til numrene “Kæreste Søster” og “Vandet vil rinde”.  

Live holdet bestod af: Karen Troldborg/vokal/klaver, Eddi Jarl/trommer, Anne Køster Holst/sax, Kor: Johannes Baadsgaard, Michelle Elmhøj, og Jens Friis-Pedersen.

”72-sangene er en del af en større drømmefortælling og skal gerne høres i deres helhed og sammenhæng.

Disse 2 sange er måske et bud på 2 sange fra albummet, som man umiddelbart kan relatere til uden at kende hele fortællingen. “

– Karen Troldborg

Næste koncert med Karen Troldborg er en solokoncert den 8. juni Borum Kirke kl. 19.30, og senere følger en stempelinstallation og koncertoplevelse til efteråret i Esbjerg i RUM, samt en november-duo-turné med Eddi Jarl.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.