Dødsfald – Ed Jones er død 86 år gammel

"Levede med pulsslaget, beatet, musikken, som omdrejningspunkt - og blev en læremester for hundredevis af unge i Århus"

Fotograf: PRESSE

Trommeslageren, musikpædagogen og på hans meget gamle dage, sangeren, Ed Jones er død, 86 år gammel.

Det med, at Ed Jones begyndte at synge på sine meget gamle dage, kan du se på videoen, der er fra 2015, da Ed Jones var 82. I videoen optræder/danser to af hans børn, datteren Camille Jones og slagtøjspilleren, Jens Bo Jones, der selv døde, alt for for ung, sidste efterår. Nummeret “Walking'” var skrevet sammen med Ida Corr og blev udgivet via hendes selskab House of Corr.


Jeg selv kendte ikke Ed Jones personligt, men han spillede trommer til en del af mine første koncerter/skolefester med min sanglærer, Holger Laumans band, Ghost Riders, der skiftede navn til Tears og havde forsangere som Allan Mortensen og Anne Linnet.

Men det allerstørste, Ed Jones bidrog til, var som musikpædagog på den navnkundige, Århus Friskole, at opdrage nok hundredvis eller flere, børn og unge med puls slaget, beatet, musikken, som omdrejningspunkt i livet.

Èn af Ed Jones´ elever, Mads Michelsen, selv trommeslager og slagtøjspiller, bl.a. i en lang årrække med Gnags og aktuelt med Anne Dorte og Maria, skrev tidligere på dagen på Facebook om sin læremester:

“I dag sagde jeg farvel til min største helt Ed Jones.
Han kunne med et eneste udråb fortælle mig at jeg var på den helt rigtige vej
Når svedperlerne løb ned af hans ansigt så vidste man at nu swingede det.
Alt den coolness som jeg har dyrket i mit musikalske liv kom derfra
Hvis der var nogen som jeg ville være stolt over at få ros af så var det Ed.
Han vil altid være i kernen af den musik jeg spiller”

Lad der være trommer i Himlen, æret være mindet om Ed Jones.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.