Don Walker på vej med nyt album

"Nyt lys fra Australiens måske bedste sangskriver og mørkemand"

Fotograf: PRESSEFOTO

Foråret er på vej – og der er lys i mørket, også på musikfronten, hvis du f.eks. retter blikket mod Australien.

I Australien er 71-årige Don Walker anerkendt som en af landet største sangskrivere. En beat-poet, en musikalsk mørkemand, der betræder mange af de samme stier og emner som landsmanden Nick Cave, og han gør det mindst lige så godt. Der er bare langt færre der har opdaget det. Synd!

Det har han bevist via en håndfuld soloalbum – to af dem under navnet Catfish – og som en del af trioen Tex, Don & Charlie, og ikke mindst i det legendariske band Cold Chisel, der Down Under har nogenlunde samme nationalklenodie status som Gasolin har herhjemme.

Nu kommer han med sit første soloalbum i 10 år. Albummet ”Lightning in a clear blue sky” udkommer den 10. maj 2023, og som en ‘lille’ smagsprøve har han udsendt titelnummeret som single.

Et mere end 10 minutter langt nummer, der i den grad understreger hvad det er beat-poeten og historiefortælleren formår at finde frem fra mørket og de små sprækker af lys. Kort sagt mesterligt – helt ligesom hans bagkatalog.

Kender du ikke Don Walker, så start med at tjekke hans debutalbum i eget navn ”We’re alle gunna die” fra 1995 ud. Et regulært mesterværk.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.