Dreamtones i nye omdrejninger

”Tidløst album fra 1997 udgives for første gang på vinyl – og fejres med Instore tour”

Fotograf: Albumcover (beskåret)

Det blev kun til et enkelt album fra bandet Dreamtones, der var centreret omkring Marianne Van Toornburg og Nils Lassen. Bandet blev opløst i 1998 mens albummet ”Lost in the Woods” udkom i 1997 på CD. Det har siden opnået en fin form for kultstatus hos tilhængere af den langtidsholdbare melodiske drømmepop.

Der har igennem mange år derfor været en vedvarende efterspørgsel på at få albummet udgivet på vinyl.  I 2016 blev albummet så genudsendt på vinyl i meget få eksemplarer. Desværre var kvaliteten af pladen ikke som ønsket og forventet, og størstedelen af det meget lille oplag måtte derfor destrueres.

Det rådes der bod på nu, hvor albummet igen kommer ud på vinyl, og denne gang på 180g vinyl og i lækkert cover, og med tilførsel af bonustracket ”Kitty Drues Allé. Pladen udkommer på Turn It Over Records i 300 nummererede eksemplarer.

I den anledning tager Van Toornburg og Lassen på en releasetour rundt til nogle af landets gode pladebutikker. I første omgang går turen alene øst for Storebælt, men der arbejdes på en opfølgende tour på den anden side af af bæltet.

De starter i dag i BEAT i København, hvor du fra klokken 16.30 kan møde duoen – i dagens premiere anledning udvidet med Sisse Selina Larsen og Mikkel Grue – til en snak om albummet,  få albummet signeret og høre et par numre LIVE.

I den kommende tid kan du også opleve dem som duo følgende steder:

Lørdag den 11. Nov. kl 12.00 – Instore hos Vinylfreak i Roskilde

Onsdag den 15. Nov kl 17.30 – Instore hos RenMusik i Bagsværd

Torsdag den 16. Nov kl 17.30 – Instore hos Amager Records

Lørdag den 18. Nov. kl 13.00 – Candy Records i Køge

Tilløbet til bandets pladedebut gik helt tilbage til 1994, hvor det efter flere forsøg lykkedes guitarist Nils Lassen og sangerinden Marianne van Toornburg at få samlet og sat det helt rigtige hold, der skulle udgøre bandet Dreamtones. Medlemmerne kom fra vidt forskellige steder i dansk musik. Marianne van Toornburg, der var solist og frontfigur, kom fra en musikalsk blandet fortid i blandt andet Sidewalks og Sweethearts, og som korsanger for f.eks. Anne Linnet, Miss B. Haven og Master Fatman. Nils Lassen kom fra Cinema Noir, og var ellers manden bag musikken til kultfilmen ”De skrigende halse” fra 1993. Den tidligere Darleens trommeslager Sisse Selina Larsen stod for at holde rytmen, mens et mindre lineup af gamle kendinge fra den danske 1980’er undergrund udgjorde det meste af den yderligere besætning: Bassist Lars “Tolle” Tolstoy kom fra kultbandet Before, guitaristen Henrik Liebgott fra Alive With Worms, og hertil kom norske Merete Mongstad, som spillede harmonika og keys og sang kor, og Dan Hemmer på hammondorgel. På pladen medvirkede desuden også Sort Sol legenderne Peter Peter og Tomas Ortved .

Både Marianne van Toornburg og Nils Lassen har siden markeret sig i andre sammenhænge på den danske musikscene. Marianne van Toornburg har blandt været en del af bandet Venter på Far, og har udgivet et par soloalbum, senest det meget anbefalelsesværdige “Simpelt”, der først på året også udkom på vinyl. Nils Lassen er fortsat med at lave musik til film og TV, og har desuden været sideman hos f.eks. Aud Wilken og Knud Odde. Seneste projekt er endnu en smukt og dragende drømmepop projekt i form af duoen Blackie Blue Bird, der har tre album bag sig. Det seneste “Grace & Gravity” fra i år. Ud over Lassen består duoen af Heidi Lindahl på vokal, og så har de rytmisk opbakning af selveste Tomas Ortved (Sort Sol).

De to første album er udkommet på vinyl i et oplag på 300 stk., men vil du have fat i et eksemplar skal du nok være hurtig, for der er i skrivende stund under 10 tilbage af dem hver via bandets side bandcamp.com. Det nyeste album er pt. kun ude digitalt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.