Easy Star All-Stars konverterer glamrock til dub  

"Legendarisk Bowie album fortolkes frit, varmt og vuggende"

Fotograf: PRESSEFOTO

I fredags – den 21. april udkom albummet ”Ziggy Stardub” – en fuldblods reggae reformering af hele David Bowies store gennembrudsalbum  ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” fra 1972.

De nye fortolkninger vil med garanti skille vandene – ikke mindst hos de mest hard-core Bowie fan. For nok understreger ”Ziggy Stardub” med dyb respekt storheden i sangskatten fra original albummet, men Easy Star All-Stars har også haft modet og evnerne til at give sangene helt nye klæder på – så de for alvor rykker fra glamrock til dragende dub.  

Alle skarpe og skæve kanter er i stedet afløst af en varm, vuggende, og delikat lyd, der hele vejen mærkes som en rytmisk romance. Tag bare åbningsnummeret “Five Years” – indspillet med Steel Pulse. Ja, jeg holder af originalen, men blev da helt musikalsk nyforelsket i denne nye version, der har et helt andet flow og et malende melodisk drive, der gør at man også lytter til teksten på en helt anden måde.

Musikalsk mødes man hele vejen af et godt og gedigent groove, der er forankret ved hjælp af pulserende bas, flyvende tromme mønster, og besnærende stryger- og blæserarrangementer. Resultaterne ærer ikke kun Bowies egne versioner og visioner – det udvider rent faktisk også det originale stjernerum.

Amerikanske Easy Star All-Star er da også et rutineret og topprofessionelt orkester, der i hjemlandet USA har hentet masser af hitliste succes i løbet af de seneste godt 20 år, hvor de tidligere har budt på tilsvarende fortolkninger af Pink Floyd, Radiohead, The Beatles og Michael Jackson.

De er et band der rummer en stor musikalsk alsidighed, instrumental dygtighed, smukke vokalharmonier og en fremragende rytmesektion, og de har derfor ikke overraskende allerede etableret sig som en af ​​de bedste internationale reggae-acts på livescenerne.  

Det gode ry og renommé kan nok også aflæses i den række af prominente gæster der optræder på albummet – udover Steel Pulse f.eks. Macy Gray, Fishbone, Alex Lifeson (Rush), Vernon Reid (Living Colour), og Mortimer.

Albummet udkommer både på CD og LP. På CD versionen er der fire bonus numre i form af Five Years Dub,  Moonage Daydream Dub, Lady Stardust Dub, All The Young Dudes (feat. Kirsty Rock)

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.